Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - tbruce

Sidor: 1 2 3 4 5 6 ... 10
36
Demolåtar / SV: Symfonisk tec-hop (instrumentalt)
« skrivet: 09.05.2007, 17:39:29 »
MrPhil: Roligt? Löjlig sketch? :huh: Hums. Lekfullt är det ju, men det är inte tänkt att vara nån flabbmusik precis. Vad är det du tycker låter komiskt? Jaja, bra att du gillade nåt iaf. ;)

37
Demolåtar / SV: Symfonisk tec-hop (instrumentalt)
« skrivet: 09.05.2007, 17:35:08 »
Mahan: Tack för din utförliga feedback. :)

Är det för mycket ingredienser? Kanske... jag tycker det funkar rätt bra, går att simulera lite A/B partier genom att växla mellan de olika beståndsdelarna.

Samplingen (som hörs i introt bl a) är nog inte en symfoniorkester, tror det är ett band med lite orkesterinstrument. Den är samplad från ett gammalt barnprogram som heter Barnaby the Bear (youtuba på det så hittar du klippet jag har tagit det ifrån [EDIT: här,
] ), jag gillar lofikänslan i det (har bandpassat det lite extra också). Fågelsången är inbyggd i klippet, så det är inte mycket att göra åt.

Det som kommer in runt 3:00 är bara syntar, inga samplingar. Det är det partiet som får mej att kalla låten symfonisk. Basen tror jag inte att jag ändrar, gillar det där vräkiga soundet som bara mullrar på. Sång eller rap har jag funderat på, får se om jag kan hitta nån som kan bidra med sånt.

Som sagt tack för lyssning och kommentar. :)

38
Demolåtar / Symfonisk tec-hop (instrumentalt)
« skrivet: 09.05.2007, 15:26:39 »
En liten grej som jag började på iförrgår. Utgick från den härligt hiphopiga samplingen ni hör i början, sen blev det nåt helt annat av det... techouse och symfoniska riff, typ. :D Lite osäker på formen, framför allt slutet... kommer lite plötsligt kanske?

http://www.speedyshare.com/696222416.html

 :)

39
Jag personligen känner att jag inte vågar skriva i Wikin. Jag är ju bara en hemmapulare/klåpare när det gäller inspelning, så det känns som att man bara skulle förvirra folk alternativt skriva totalt galet. Tror att det kan vara så för rätt många här. Men vill inte skriva för man vet att det sitter mycket mer kunniga människor här, så man väntar på att dom ska skriva.

Det är synd att du tänker så. Något vet du väl att du kan? Jag kan inte så mycket avancerat tekniskt om ljudteknik, men har ändå bidragit en hel del på de ställen där jag kunnat.

40
Ärligt talat, båda skinsen är jättefula. Men åandrasidan har jag inte sett nåt annat än jättefula skins till SMF, så det kanske man inte kommer ifrån. Verkligen sämsta sortens Web 1.5-look... Men detta är bättre än det andra, känns iaf en aning mindre vräkigt.

41
meh nu funkar inte länken?  :huh:

Gissningsvis har sidan brakat ihop av alla som länkat senaste dagarna... kolla http://media.putfile.com/Virtual-Barbershop för samma fil.

42
Studio, produktion och övrigt / SV: Återvinning av samlingar?
« skrivet: 04.05.2007, 14:51:42 »
Sparar alltid allt, men använder det sällan. Ett undantag är dock en elektronisk tamburinloop som jag gjorde för säkert tre år sen, som jag har använt i typ fem olika låtar, bara för att den liksom ändå är den ultimata tamburinloopen som jag alltid vill ha. ;)

43
Om kontrollrummet.com / SV: Diskussion ang kontrollrummet @ MySpace
« skrivet: 04.05.2007, 14:34:40 »
Äsch, ta en bit tårta istället!








 :wub:

Förövrigt håller myspace på att implodera av alla tre-låts-band som spam-addar andra tre-låts-band, så snart är era bekymmer nog över!

44
Om kontrollrummet.com / SV: Diskussion ang kontrollrummet @ MySpace
« skrivet: 04.05.2007, 02:32:31 »
Ja du, folk postar inlägg på det mesta här...
Men hellre konstruktivt och ärligt än, positiv och naiv!
Frågan är om folk läser trådarnas med smilys eller texten?
"DU KAN DRA ÅT HELVETE DIN JÄVLA HORA :wub: :wub: :D :D  :P :P"

"Du är så snäll å go' jag älskar dig!   :angry: :( :huh:  <_<

Annars så kan du läsa mina inlägg här Positivt? Vet inte, men ärligt!

Hörru kan du inte ta och tagga ner lite med dina i sammanhanget ganska omotiverade hatsessioner mot allt vad avslappnat vardaglig nätgemenskap heter... det känns lite tröttsamt. Got your point, tack, fine. Håller tillochmed med dej i viss mån... men... förstår inte hur det kan störa dej så väldigt väldigt mycket vad andra vill ägna sig åt, ingen tvingar dej att vara med på nåt av det du protesterar mot serru.

45
Kan du inte embeda en youtubefilm?

46
Studio, produktion och övrigt / SV: Macromedia dreamweaver
« skrivet: 03.05.2007, 13:36:23 »
Använd inte imagemaps... ;) Visserligen svårt att göra en såndär sak semantiskt korrekt, men css-positionerade transparenta länkar är väl det närmaste.

47
Enligt den här tråden på studio forum http://forum.studio.se/index.php?s=769c821c80d1a61bf4b3dd9fae1c0fe3&showtopic=20113 så använder man ett plasthuvud och två mikrofoner. :)

48
Shiit. Har hört liknande förut, men inte så långt och intressant! Påsen över huvudet var riktigt obehaglig. Dom skulle kört hårtorken också! ;)

Jag stängde ögonen och kom faktiskt på mej själv med att glömma bort att jag hade hörlurar på mej... var ju medveten om att det var en illusion, men det kändes som att den kom från högtalarna eller så.

49
Ja, freeware... :)

50
Studio, produktion och övrigt / SV: Vilken synth används?
« skrivet: 02.05.2007, 10:59:46 »
Är det inte väldigt omöjligt att avgöra sånthär med 100% säkerhet? :unsure: Särskilt om de använder många lager...

51
Färdiga produktioner / SV: Bastardremix - Punk rock hallelujah
« skrivet: 02.05.2007, 10:51:27 »
Rätt kul, dock så gillar jag ju punkdrömmar som den är s.a.s.

Ja, den är bra. Men den finns ju kvar. :)

snyggt klippt & klistrat! :D
Tack. :D

52
Om du klarar att bygga ett eget gränssnitt genom javascript så är http://www.schillmania.com/projects/soundmanager2/ ett hett alternativ.

53
Jamen seriöst, vadå behöver? Och på vilket sätt skulle det vara nåt speciellt för just house? Skillnaderna inom house är större än skillnaderna mellan house och annat. Du kan väl göra det mesta i elektronisk väg med ungefär samma pluggar.

Jag har förresten aldrig använt en enda vst i hela mitt liv tror jag, det har gått bra ändå. ;)

54
Om kontrollrummet.com / SV: Ansök som vän till våran MyspaceSida
« skrivet: 01.05.2007, 17:20:47 »
Jag brukar vara rätt känslig för sånt här men att säga att detta är ett forum för svenskspråkiga är väl knappast nåt annat än ett konstaterande... hade varit annorlunda om man hade skrivit att det är ett forum för renrasiga nordbor, eller om man hade tejpat massa svenska flaggor över hela sidan, men nu är det ju inte mer än en beskrivning av ett av de mest utmärkande dragen för forumet...

Åandrasidan, står den där texten på svenska och stället heter "kontrollrummet" så kanske man inte behöver förklara att vi även skriver på svenska här. ;)

56
Färdiga produktioner / SV: Bastardremix - Punk rock hallelujah
« skrivet: 01.05.2007, 01:56:35 »
Hej SYNTH, jag har inte skrivit eller spelat in låten själv, jag har bara mixat ihop två befintliga, [ingenting]s "punkdrömmar" och lordis "hard rock hallelujah". Men tack för lyssningen. ;)

(Ekar det här inne?)

57
Färdiga produktioner / SV: Bastardremix - Punk rock hallelujah
« skrivet: 30.04.2007, 19:36:33 »
Hej Mahan, jag har inte skrivit eller spelat in låten själv, jag har bara mixat ihop två befintliga, [ingenting]s "punkdrömmar" och lordis "hard rock hallelujah". Men tack för lyssningen. ;)

58
Färdiga produktioner / Bastardremix - Punk rock hallelujah
« skrivet: 30.04.2007, 13:04:24 »
LÅTNAMN: Punk rock hallelujah
GENRE: bastard
KOMPOSITÖR: inget å lordi

http://www.speedyshare.com/902146732.html

:ph34r:

59
Studio, produktion och övrigt / SV: När blir musik kommersiell?
« skrivet: 29.04.2007, 20:43:55 »
Tror säkert att det kan finnas blandade strategier? ibland hittar de nåt lite extra och skjuter från höften där. annars har vi ju det raka motsatta: idol, fame factory, konstruerade band (take that/westlife) tror jag va det en gång. Medlemmarna är förståss duktiga i sig, men hypen byggs upp av skickliga marknadspulare.

kolla tex det som cheiron productions får ur sid, i princip garanterade hittar ;)

Eller 80/90-talet; stock aitiken and waterman. de hade väl sex av topp tio på englandslistan när det va som värst :D


Så visst går det att skapa behov, skapa en genre, skapa ett band, en produkt?

Idol, Fame Factory osv är ju i grund och botten samma sak, fast med en twist - man lanserar en handfull artister som man tror på i olika grad, fast genom ett tv-program istället för singlar, och sen får publiken säga sitt, men inte genom att köpa utan genom att rösta. Men visst, det är väl ett sätt för skivbolaget att slippa släppa singlar som säljer skralt.

Vad gäller sammansatta band som var så poppis på 90talet så fanns det ju en jäkla massa som aldrig blev stora där heller... Westlife är ju ett av de som gått bäst, men det är väl inte så otroligt att skivbolaget hade testat tio andra liknande sammansättningar som vi aldrig ens hört talas om, innan de träffade rätt?

Cheiron är helt enkelt äckligt duktiga på att träffa in vad folk vill ha, antar jag? Kombinerat med att de nog ofta får chans att jobba med projekt som redan säljer bra, knappast nån annan som har råd att anlita dom? ;)

EDIT: var tvungen att göra en nästan-allitteration fullständig. ;)

60
Studio, produktion och övrigt / SV: När blir musik kommersiell?
« skrivet: 29.04.2007, 20:11:06 »
En sak som man ska ha i åtanke är att skivbolagen har faktiskt INTE någon mall som alltid genererar bombsäkra hittar och säljsuccéer. Många resonemang här verkar bygga på den idén, att skivbolagen vet precis vad folk vill ha och helt enkelt sätter ihop det så och tjänar kulor genom att "hjärntvätta" folk att gilla det. Så fungerar det inte! Skivbolagen satsar på massa olika saker som man tror har potential att sälja - den stora majoriteten floppar och betalar sig faktiskt inte ens - medans ett fåtal akter drar in så mycket att de kan täcka för förlusten på de mindre lyckade. Alltså: även om skivbolagen naturligtvis väljer vad de satsar mest marknadsföringspengar på, så är det publiken som bestämmer vad som blir stort, INTE skivbolagen. Annars hade man naturligtvis skippat alla akter som inte går runt och bara satsat på de som cashar in.

Och hur många A&R managers etc känner du på bolagen personligen då?
Vet du vad du säger här, ÄR DU VERKLIGEN INSATT?
Knappast troligt enligt mig men ok...vad handlar maknadsföring och strategi om tbruce?
 :wacko:

Jag är inte mer insatt än att jag har läst lite musikvetenskap om bland annat just detta. Det finns siffror på detta - nej, jag har inte källan tillgänglig och pallar ärligt talat inte leta upp den, du får lita på mej bäst du vill - att det absolut mesta de stora skivbolagen rullar ut stort betalar sig knappt eller inte alls. Deras strategi är att skjuta många höftskott i blindo, i hopp om att något träffar, helt enkelt för att det inte finns något sätt att bombsäkert veta vad den köpstarka publiken vill ha, när kanske inte ens publiken själv vet det förrän de hör det. Men det är ju här de stora pengarna ligger.

61
Studio, produktion och övrigt / SV: När blir musik kommersiell?
« skrivet: 29.04.2007, 15:48:29 »
En sak som man ska ha i åtanke är att skivbolagen har faktiskt INTE någon mall som alltid genererar bombsäkra hittar och säljsuccéer. Många resonemang här verkar bygga på den idén, att skivbolagen vet precis vad folk vill ha och helt enkelt sätter ihop det så och tjänar kulor genom att "hjärntvätta" folk att gilla det. Så fungerar det inte! Skivbolagen satsar på massa olika saker som man tror har potential att sälja - den stora majoriteten floppar och betalar sig faktiskt inte ens - medans ett fåtal akter drar in så mycket att de kan täcka för förlusten på de mindre lyckade. Alltså: även om skivbolagen naturligtvis väljer vad de satsar mest marknadsföringspengar på, så är det publiken som bestämmer vad som blir stort, INTE skivbolagen. Annars hade man naturligtvis skippat alla akter som inte går runt och bara satsat på de som cashar in.

62
Studio, produktion och övrigt / SV: När blir musik kommersiell?
« skrivet: 29.04.2007, 14:44:13 »
För övrigt ser jag väldigt mycket fram emot att se Justin på Scandinavium 25e juni. :) Är jag en oäkting då?  ^_^

63
Studio, produktion och övrigt / SV: När blir musik kommersiell?
« skrivet: 29.04.2007, 14:35:27 »
Jag skrev en hemtenta om detta i höstas... den sammanfattar väl det mesta om vad jag tycker om ämnet. Så, copy paste:

Kommersialism

För att undvika begreppsförvirring: "kommersiell" kan betyda (minst) två olika saker. Med det ena menas att musiken överhuvudtaget släpps ut på marknaden, vilket betyder att den kommer utsättas för kommersiella krafter av olika slag. I denna bemärkelse så är all musik man kan hitta i exempelvis en skivbutik, se och höra på scen eller till och med på gatan, eller köpa på något annat sätt, kommersiell. Dock är detta förmodligen inte den första användning folk i allmänhet tänker på. "Kommersiell musik" är i folkmun musik där man i själva skapandeprocessen har sett till vad som kan tänkas inverka positivt respektive negativt på försäljningen av musiken. Detta ses så gott som alltid som något negativt, åtminstone av personer utanför målgruppen. Man kan också uttrycka det som att musikskaparen inte ska kompromissa, han eller hon ska skapa musik just på det sättet som han eller hon gör det "naturligt", och inte se till vad som efterfrågas.

Det är ganska intressant att det inom musik ses som så fult att ha sina potentiella kunder (publiken) i åtanke när man tillverkar varan (gör musik). I de absolut flesta brancher så gäller parollen "kunden har alltid rätt"; är kunden inte nöjd med varan så är det varan det är fel på. Många musikskapare (och -lyssnare) av den mer idealistiska typen tycks dock ofta anse att det istället är fel på kunden. Detta synsett kanske även finns inom vissa andra kulturyttringar och konstarter (om man nu kan kalla populärmusik för konst – det är dock en annan diskussion).

Det är vanligt att man hör musiker på hobbynivå säga saker i stil med "javisst skulle jag vilja kunna leva på musiken – men fyfan för att sälja sig och bli en skivbolagsprodukt/skriva musik till skivbolagsprodukter/programmera ringsignaler/skriva reklamjinglar/dylikt". Det får mej att undra vad det är som egentligen är fel med att göra sånt. Varför det blir att man "säljer sig", bara för att man ser på musikskapande på ungefär samma sätt som de flesta ser på andra, liknande färdigheter? Om man försöker överföra det här tankesättet på diverse andra branscher, även sådana med kreativa inslag, framstår det lätt som ett tjurskalligt eller naivt tankesätt.

Nära kopplat till den här diskussionen om kommersialismens effekter på musiken ligger resonemang kring autenticitet och äkthet. Det tycks finnas en utspridd idé om att musik framtagen för att fungera i ett kommersiellt sammanhang inte kan vara autentisk. Definitionen av autentisk verkar i detta sammanhang vara ungefär "oförställd", alltså att man är uppriktig i sitt skapande. Här uppstår en intressant paradox. Exempelvis pojkbandsgenren, som är en kommersiellt gångbar genre, låter på ett väldigt speciellt sätt. Den är vad den är och försöker inte framstå som något annat. Borde den inte då vara så autentisk som något kan bli? Man skulle kunna hävda att konceptet pojkband, när det kom, var mer orginellt än vad många av de unga rockband är som får vissa skribenter och tyckare att bli alldeles lyriska, och trots det förknippas förmodligen termen autenticitet mer med de senare.

Termen autenticitet är väldigt öppen för godtycke och uppfattning, vilket gör det svårt att veta vad den eller dess mer talspråkliga synonymer egentligen betyder i ett givet sammanhang. Kanske använder man helt enkelt termerna som ett gömställe i en smakdebatt, för att höja upp de egna favoriterna (och kanske lika mycket den egna målgruppen) och skriva ner det som tilltalar en helt annan målgrupp.

Underligt nog verkar mångas intryck av musiken färgas väldigt mycket av huruvida den ses som kommersiell eller inte. Detta är intressant, eftersom det ju inte ändrar hur det enskilda musikstycket faktiskt låter. Kanske är man rädd för att bli "lurad", att få reda på att ett budskap som man känner sig tilltalad av egentligen är en konstruktion som är gjord för att tilltala mej, inte för att någon annan egentligen behövde uttrycka just det. Dock skulle jag vilja hävda att tänket kring vad som kan tilltala publiken ofta är minst lika utbrett och kalkylerande bland många stilar och band som ses som mer "autentiska". Man ger publiken det den vill ha, för att få tillbaka det man själv vill ha från publiken. Detta är tveklöst utbrett inom allt från hiphop, techno och rock, till jazz eller blues. Alltså skulle dessa musikstilars uttryck och budskap egentligen kunna ses som minst lika konstruerade.

Enda skillnaden som jag kan se är att det här oftast är samma personer som konstruerar budskapet och framför det, vilket ofta inte är fallet inom den s.k kommersiella musiken. Frågan är om detta kan vara den avgörande skillnaden? I studierna i Musikliv (s. 227) om vad som gör att en artist uppfattas som autentisk står att detta att skriva låtarna själv är "en första och självklar utgångspunkt, så självklar att den inte ens nämns i någon av studierna". Detta måste dock vara ett ganska nytt synsätt. Före 60- eller 70-talet var det vanligaste att artister spelade covers och "gamla godingar", och ingen förväntade sig något annat. Det centrala var framförandet, i början kanske att få höra musik framföras överhuvudtaget, som en levande jukebox, men så småningom även med mer förfinat intresse för hur varje band, artist eller sångare tolkade vissa låtar. Som exempel så skrev Elvis Presley som bekant aldrig en enda låt själv, men han har ändå blivit en av vår tids allra mest berömda artister, helt på grund av sitt elektriska framträdande. Vad hade hänt om Elvis hade fötts 1985 istället för 1935, och blivit kommersiellt framgångsrik på ett motsvarande men uppdaterat koncept? Hade han då fått en "skräpstatus" istället för den ikonstatus hans person nu åtnjuter? Tanken är intressant.

64
≈ 3.0?

65
Binket och bonket och trimmet och trummet - såhär låter det på kontrollrummet - stämning på topp fastän tempot är ljummet - så går det till på kontrollrummet!

Eller vadå?

66
Studio, produktion och övrigt / SV: Invertera trummslag
« skrivet: 28.04.2007, 11:10:26 »
Antar att det är MIDI-trummor? Kan inget om Cubase men borde det inte gå att multiplicera velociteten med -1 på nåt vis?
Då blir det ju negativ velocitet. Hur är det, slår trummorna på stockarna?
När man tar inversen på någontiing upphöjer man det till -1 dvs 1/x.

+127, då.

67
Om kontrollrummet.com / SV: Ansök som vän till våran MycpaceSida
« skrivet: 28.04.2007, 10:56:51 »
The page cannot be found

The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

Please try the following:

Make sure that the Web site address displayed in the address bar of your browser is spelled and formatted correctly.
If you reached this page by clicking a link, contact the Web site administrator to alert them that the link is incorrectly formatted.
Click the Back button to try another link.
HTTP Error 404 - File or directory not found.
Internet Information Services (IIS)

Technical Information (for support personnel)

Go to Microsoft Product Support Services and perform a title search for the words HTTP and 404.
Open IIS Help, which is accessible in IIS Manager (inetmgr), and search for topics titled Web Site Setup, Common Administrative Tasks, and About Custom Error Messages.

68
Studio, produktion och övrigt / SV: KONSTTRÅDEN
« skrivet: 28.04.2007, 10:49:37 »
Du blandar ihop konst och hantverk/konsthantverk här.

Att bunta ihop hantverk och konsthantverk till samma skola diggar inte konsthantverkarna kan jag meddela  :lol: :lol: Prestige, prestige, prestige....

Jag säger inte att det är samma sak, jag säger bara att det inte är konst.

69
Studio, produktion och övrigt / SV: KONSTTRÅDEN
« skrivet: 28.04.2007, 10:48:51 »
Frågar ni mig, är det meningslöst att sätta ord på saker som är så subjektiva att de inte kan definieras. Så i stället för "konst "kan man slå ihop musik, måleri, historieforskning, rulltrappsmontering etc till ett enda "skapande". Sen om och hur detta skapade berör mig eller andra är rätt ovidkommande för skaparens (eller "konstnärens") del, eftersom det är just själva skapandet som är det viktiga. Blabla sludder sludder...

Kan du verkligen inte se någon skillnad mellan t ex Warhols soppburkar och en rulltrappa?

70
Studio, produktion och övrigt / SV: KONSTTRÅDEN
« skrivet: 28.04.2007, 10:43:41 »
Är detta konst? Fraktalen skapade jag genom att trycka på en knapp i ett javaprogram jag skrev för nåt år sen. Sen har jag piffat upp den i photoshop.... Notera att konstnären är en DATOR (om vi bortser från upppiffandet)



Du blandar ihop konst och hantverk/konsthantverk här. Om du själv på något sätt vill utropa det till konst så är det det, oavsett om du har ritat för hand eller om du själv har skrivit programmet eller bara tryckt på knappen eller googlat fram bilden eller vad som helst. Metoden har ju ingenting att göra med det konstnärliga värdet?

Sidor: 1 2 3 4 5 6 ... 10