Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - sm57

Sidor: 1 2 3 4
71
Festivaler / SV: Out Of Kontroll Summer 2011
« skrivet: 16.06.2011, 11:19:58 »
:lol:
Borde kanske byta namn på bandet då.......GAFFA... ;)

Redan upptaget, först av ett band på början av 80 sedan av två andra band på början av 90 och mot slutet av 90, och IKEN tro mig du vill inte bli i hopblandad med dom :-) det första GAFFA var helt ok de andra var si så där, de spelade punk ut i finnerspättsrna, och mig vetligen är det inte helt din grej :-)

72
Festivaler / SV: Out Of Kontroll Summer 2011
« skrivet: 15.06.2011, 11:37:27 »
Jag behöver ett gäng cellister, altflöjtist, 3 flöjtspelare, massa annat folk som kan spela träblås, en dirigent, och 18 violinister.

Går det att ordna så kommer jag.

Höll på att glömma att det krävs 3-4 hornspelare, en trombonist och ett gäng pukor.


Själv spelar jag triangel.

Tror du glömde stackaren som skulle boka och pröjsa konsärthuset :-)

73
Festivaler / SV: Out Of Kontroll Summer 2011
« skrivet: 14.06.2011, 18:14:01 »
Tjou!
Kan ju även jag som deltagare i föregående OOK intyga att det lönar sig att komma på plats. Själv lite osäker ännu för det bestämda datumet har vart upptaget en längre tid i min kalender. Men om nån behöver flankstöd på:

Trummor
Gura
Bas
Sång
Öldrickning

ja då e det bara att hoijta till, så ska vi se. och hoijta till så snabbt som möjligt i så fall,
och jovisst, bartändern o ljutäcknikern är superb! :lol:

h.   johan


Men det är klart att det behövs någon med massa glädje och någon som kan sätta ribban för öl drickande, och en trummis lär väll alltid att behövas.

74
Festivaler / SV: Out Of Kontroll Summer 2011
« skrivet: 13.06.2011, 17:26:50 »
Jag anmäler mig som stöd för två artister om behov/önskemål finns.

Dom som önskar min hjälp ber jag därför att så snart som möjligt ta kontakt så sammarbete kan inledas.

Till den här festivalen blir det bara el-gitarr och inget akustiskt alls från min sida.


ÖÖÖÖÖÖÖ gäller det även min jaz inprovisation på 3 * 45min  ?  jag tängte du skulle lägga solon och ha alt grundkomp på 3,A, 45, min st

75
Studio, produktion och övrigt / SV: PA till replokal
« skrivet: 10.06.2011, 20:47:01 »
Kika in pågamla slagvärket på söder, de har ett par jäkligt fina Peavey högtalare, de är rätt kraftiga, 400v i 8 om 800v pik, de har ett pris på 1700 st, vilket är ett mycket bra pris, vi köpte in ett par sådana till våran replokal på gulavillan, och jag är mycket nöjd med de.
till det kan du kika på en mixer med inbygda steg, det kan gå lite över ditt pris men då har du en hyfsat skaplig rigg som du lätt kan ta med dig på normalstora pubbgigg, i dessa lådor kan du lätt micka kagge och lägga ut bas samt klaviatur och gura med sång, de hänger garanterat med en bra bit.
 

76
Studio, produktion och övrigt / SV: Nybörjare som börjat i tid
« skrivet: 10.06.2011, 20:39:43 »
Alla vet att det ska börjas i tid så när de blir råckstjärnor, så kan det endast ägna sig, sex drogs & rock en rool,, yee, varför tror ni jag repade i jäl mig som barn, problemet är att jag inte fått något av det, fan,,, hahahaha

77
:o
Här har jag missat nått,vad talar vi om,rent användbara saker? :mellow:


Åke ,,, använbara ???? du vet väll att minsta skruv kan vara användbar :-))

78
Max om du får i hop alt som behövs till ett PA och saknar högtalarlådor, med platts för 15" så ligger det ett par lådor på gulan där elementen har brunnit. Det är dom lådorna som stod i replokalen, vi har valt att köpa in helt nya då vi fick ett oermtstånderligt pris på MB.

Jag tror jag har känt på den tröga svikten i ett av elementmembranen, där jag upplevde "en viss" tröghet.
Om jag behöver support i hopkopplingen av grejerna hoppas jag på din support...  :unsure:

Självkkart, jag hjälper gärna till om jag kan.

Högtalarlådorna fins kvar, de ligger utanför, framför scenen, den som vill ha, så är det bara att hämta, OBS alla eliment är blåsta och måste bytas ut, men det är skysta lådor, stabila och helt ok, lite gärg så ser de ut som nya..

79
Det är endast baserat på egna erfarenheter, jag sa väll alldrig att det appsolut stämmer, :-)  när jag använt andra webläsare så har det tyvär ofta strulat när jag ska antingen använda säkerhets cetrifikat eller E legimitation till bangk eller andra sidor som kräver liknande.
Men vist jag kan ha gjort fel och havirerat på grund av att jag inte har tillräckligt bra koll på data, det är en mycket trolig orsak, just brist på kunskap.
Jag tycker även att jag upplevde alt för ofta att hela datorn vart segare och allment trögare, då jag upplevt att andra webläsare inte helt synkar med andra pogram.
Men åter i gen det kan mycket väl vara min okunskap, vilket appsolut kan stämma.

80
Senaste variation av IX är helt klart säkraste kortet.
Den fungerar felfritt med andra pogram, den fungerar på alla banker, och andra säkerhets sidor, fungerar även på all websidor utan att behöva ställa om eller peta i pogrammet.
Enda som just nu fortfarande kan vara något att gnälla på, är att alla sidor har inte hängt med  IX, så på vissa sidor måste man klicka i att IX ska använda en tidigare variation på just den sidan, men det gäller då bara den sidan till den som har sidan hunnit uppgradera.

För hur ni en hatar IX och inte vill stödja eller finansiera Microsoft, vilket jag mycket väl förstår, men tyvär är det den enda webläsare som felfritt fungerar på alla websidor på nätet.
Trist men tyvär sant, jag har prövat en jäkla massa olika webläsare och alla andra har på något sätt strulat antingen i komflickt med andra pogram i datorn, eller med en del websidor, och så böt jag för sista gången tillbaka till IX, och är strålande nöjd, just för att det fungerar klanderfritt överalt på nätet.
Men helt klart kanske inte det roligaste alternativet. :-)

81
Festivaler / SV: Out Of Kontroll Summer 2011
« skrivet: 02.06.2011, 23:35:46 »
Repa ? varför då, det är så mycket roligare med jam, det är som att dansa en för, resten apar efter. :lol: Eller ?

82
Festivaler / SV: Out Of Kontroll Summer 2011
« skrivet: 01.06.2011, 23:40:00 »
Jupp då är vi här i år i gen, skilnaden är väll att i år är jag medläm på forumet, men alla de som hade förstånd att komma förra året vet väm jag är.
Jag kan deräckt här säga till er alla som är fundersamma på vad som fins i PA väg samt lite vad som fins i backline väg, kan vända er deräckt till mig så slipper de andra välarbetande stackarna vidarebefodra eran fråga till mig och samma visa tillbaka.

Jag hoppas det kommer massor av spelsugna, för er som missade förra året så kan jag intyga att det var en helt suverän kväll, med flera bra uppträdande, och grym ljudtecknicker och bartender  ;-)

83
Studio, produktion och övrigt / SV: Trumskinn
« skrivet: 01.06.2011, 21:40:37 »
Trumskin mäts i tum, 1 tum är 2,5 cm
Du mäter rakt över skinnet så har du måttet, eller använd en ricktig tumstock en sådan måttståck som har både tum och cm.

84
Ger mig in i leken.

Har nu försökt att läsa i genom det som tidigare är skrivet i tråden, och känner att det missades en del bra saker att tängka på som tyvär alldeles för många missar.
Trummor är ett akustiskt instrument de ska altså ha ton och klang och låta, att dämpa ner trummorna är som att sätta skummgummi mellan strängarna och halsen på en gittar, och säga det ska inte låta ren ton här inte, men tyvär så är ofta resunumanget så gällande trummor, de ska bara säga GOOF om trumorna och kaggen ska låta BLOOP.
Det är för mig ren och skär dummhet, en trumma ska ha ton och klang.

Det är rätt dumt att köpa trummor av stome, björk när man önskar dåvare ton, listan kan göras lång, självklart har träslag, trummans storlek och djup invärkan på ljud även vad du väljer att använda för skin.

Gitarister väljer strängar, stärkare, efeckter och vilken typ av getarr de vill ha efter det ljud de önskar att ha i slutändan, det är lika dant med trummor, välj en trumma efter det du önskar i slutljud, eller välg en trumma som har flera egenskaper och därefter bara byta skin efter vad du ska apela.

ANG, trummstockar så håller jag helt med om att Wincent är överlägset, spelar själv på de och spelar på en 7A, varigerar mellan rund och obal druva beroende lite på vad jag ska spela.
Som tidigare nämt tillvärkas den i svärige, men hickoriträt kommer i från USA, stocken är förvånansvärt ca 15 tll 30 kr billigare en andra kända märken.
Det är helt klart garranterat världens mäst välbalanserade trummstock oberoende på tjocklek.

Och till slut en undran ???

Varför varför lär sig inte många trummisar sig mer om sitt instrument ? det är ju till sådan stor hjälp i både spel och val av trummor.

 

85
Studio, produktion och övrigt / SV: Musikvideo - Ljudanläggning?
« skrivet: 14.04.2011, 18:58:58 »
Det fins speciella gummiplattor för att lägga över skinen, fins även dämpning för cymbaler. Om du ser på vissa Tv pogram eller vissa videos så ser du oftast svarta gummiplattor på skinnen, de fins i alla storlekar.
Det fins att köpa på de flästa välsorterade musikafärer som har trummor, kolla musikbörsen, om de ej har hemma går det säkert att beställa.
Ett lätt och pracktiskt sätt att sösa problemet.
Det går även att tillvärka själv av gummi eller om man fyller trumman med skumgummi och sätter en skinbit över cymbaler.

86
Självklart max, du vet var jag fins.

87
Max om du får i hop alt som behövs till ett PA och saknar högtalarlådor, med platts för 15" så ligger det ett par lådor på gulan där elementen har brunnit.
Det är dom lådorna som stod i replokalen, vi har valt att köpa in helt nya då vi fick ett oermtstånderligt pris på MB.

88
Hej,
Stegen är vi intreserade av på och till gulavillan, om dom fins kvar. även annat smått och gott, som ni alla vet så lever ju villan på almosor.  Johan H

89
Självklart lysnar jag på LP, har alldrig plockat bort spelaren den har alltid haft sin centrala platts och snurrar en i dag med stor heder i beholl.
Fins inget som går upp i mot känslan av att lägga på en platta och lägga dit nålen, höra det första lilla spraket.
En lysande syselsätting, det är roligare format en cd och som det sägs tidigare här så är ju hela känslan av att hålla i den och när ljudet strömmar fram så sittar man där och håller i det underbara fodralet och beskådar det.


90
Studio, produktion och övrigt / SV: Pc/Mac ?
« skrivet: 28.03.2011, 17:14:33 »
Utan att på något sätt ha deräckt större koll på datorer, men så här mycket vet jag i allafall.
En stor skilnad på mac / PC är att de jobbar helt olika med sitt minne.
För att jänföra lite så behöver du en betydligt kraftigare Pc en ved du skulle behöva om du kör en mac.
Sedan tidigt så var mac,s inrickting mer åt yrkesfålk och gjorde då pogram som är mer ricktat åt det hållet, med åren har Pc kommit i kapp på den fronten och har fått fram väldigt bra musikpogram samt foto och film pogram.
Skulle du jobba med foto eller film för 10 år sedan så var det bara mac som hadde de pogram som var väl fungerande, om man då gämförde med Pc.

Så den stora skilnaden är vad de olika märkerna ricktade in sig på lite i från början sedan med åren har det jämnat ut sig mer och mer, samt hur de jobbar med eget minne och hur de olika hämtar och lagrar information.

91
Studio, produktion och övrigt / SV: Vad kan du om gitarrer?
« skrivet: 23.03.2011, 17:00:54 »
Hur svårt ska det vara mina vänner,
 en gitar har 6 till 12 strengar. är gjord av trä och lite metallbitar som är ihopskruvade eller limmade, åvanpå alt det har man pyttsat på lite färg, och det fins hel akustiska och halv akustiska och elgitarrer och några till i olika varianter.

Erkän nu att jag bara hadde rätt inte ett enda fel av det jag räknat upp :-)
Grymt vad jag är grym,  B)

92
Studio, produktion och övrigt / SV: EZdrummer eller???
« skrivet: 18.03.2011, 22:35:17 »
Kolla efter någon begagnad trumpad, fördelen där tycker jag är att du själv slår och på så vis är det lite lättare att få det att svenga, de alldra flästa är anslagskänsliga.
Går du in på nya så behöver det inte bli specielt dyrt, självklart handlar det om vad du i slutendan vill ha, men de alldra flästa låter helt ok om du bara ska ha en som backar upp demon så lär du vara nöjd med de mästa.
Om du kikar på någon som är lite äldre se då bara till att den antingen har usb, eller på annat sätt fungerar till datorn, vilket alla nyare gör.
En annan lite kul grej är ju att den är användbar till så mycket mer, du kan använda andra ljud som efeckter mm.


93
Strålande vänner tack, ville först kolla om det fans fler som saknade en.
Hoppas Tomas får till en kalender så jag kan lägga in lite gigg, har ju en del både egna och på villan.

94
Är det bara jag som saknar kalendern ?
Det är ju en kanonbra sak att kunna anonsera när var, ens band ska lira eller om man känner till något annat intresant i musik/kultur väg.

95
Är det bara jag som inte kan öppna kalendern för att ev kunna lägga till händelser och andra roliga gigg mm, och kunna se när andra ska lira och alt annat som är av inträsse för en kalender.

Eller är det bara min SBS som slagit till ?

När jag försöker öppna står det bara, ogiltigt år,

96
Lineboxen används av några anledingar var av den ena för att deräckt koppla tillexempel en elgittar med mixerbord. Du kan välja mellan passiv och acktiv linebox, båda fyller i prinsip samma syfte men använs lite olika.
Huvudsyftet, och funktion, Lineboxen ovandlar den obalanserade signalen från instrumentet till en balanserad signal som är mindre känslig för störningar. Lineboxen impedensanpassar även signalen från högomig (instrumentets utgång)till lågomigt (mixerbordets ingång)
Vad lineboxen i stort har för syfte är att motvärka störningar som lätt uppstår, det är inget måste att använda, testa först utan och har du inget brum eller annar sus som inte ska vara där så är du hemma, om det fins oljud eller andra elektriska störningar koppla in lineboxen.
Om den är dyr eller billig bör inte spela så stor roll, jag har både jävligt dyra och väldigt billiga och de fungerar precis lika bra.
Nu använder jag det bara live och ej i studio då jag är PA, tecknicker och inte studiotecknicker.
Jag håller lite osackt hur det deräckt fungerar om du dundrar rakt in i datorn, men har du ett digitalt eller analogt mixerbord innan dator så testa utan linebox och lysna av hur det låter, i bland går det strålande och i bland mindre strålande, skulle det låta Oljud in med boxen.
 
Om du använder dig av ett mixerbord innan så går du in deräckt via XLR ingång altså ej line in. OBS detta gäller om du använder en linebox.
Hoppas det inte vart virrigt det här, summan är i allafall testa först utan funkar det utan störningar KÖR utnan box

97
Håller med helldre lira en räkna, jag brukar först bara sätta ut mickarna och lysna av, är det någon fasförskutning så hörs ju det omedelbart och då är det ju bara att flytta om micken, mycket lättare en att räkna sig grååååååååå

98
Studio, produktion och övrigt / SV: jag vill gå en kurs
« skrivet: 11.03.2011, 21:20:47 »
Bra kurs både för studeo eller live är SAE i solna / stockholm, viserligen kostar det en del men är mycket kunnig personal och bra lokaler, ett annat tipps är att kolla de olika studieförbunden som fins tillexempel vuxenskolan, ABF, mf

99
Studio, produktion och övrigt / SV: Vad kallas ett ljud som...
« skrivet: 11.03.2011, 20:55:32 »
Gå på muggen,, är att fega jag dansar vilt vilket är mycket mera sport  :P

100
Kanske även detta kan vara av lite värde att veta ANG hastiget.
Dessa två parametrar påvärkar som frekvens, kontra våglängd, till exempel, en frekvens på 20Hz har en våglängd på 17m och 200Hz 1,7m och 2kHz 17cm och 20kHz 1,7cm. det för även med sig olika tid  per meter.
om du har ett rum med helium så färdas ljudet ca870m/s i vatten 1500m/s och i koppar ca 3800m/s och så har vi järn som lätt vinner hastighets ligan 5200m/s.

Så vad blir summan av detta. Du kan räkna mycket och väl på hur du ev ska ställa in delay för att minnemera risken för fasförskuting, det är hyfsat tidskrävande och du måste hålla konstant temperatur mm.

Om du ska spela in och vill både närmicka och destansmicka så är det väldigt mycket lättare att testa sig fram tills du uppnår önskat resultat,
Skippa delay och flytta mickarna lite fram och bak nu pratar vi cm inte metrar :-) väldigt lite kan göra extremt mycket.

Detta är en jungel av mycket hit och dit och massor av räknande och pillande, självklart fins det en del nöje i det med men om man får välja lira eller pilla ?

101
Studio, produktion och övrigt / SV: Vad kallas ett ljud som...
« skrivet: 11.03.2011, 17:18:36 »
Påfrestande håller jag helt med om, själv har jag alldrig använt det utan sätter på en skiva i stället för det är betydligt trevligare och fyller exackt samma funktion, och tråga på alt så har man en gylene chans att fixa master EQ,n samtidigt, betydligt med efektivt att kunna göra två saker samtidigt.

102
Studio, produktion och övrigt / SV: Vad kallas ett ljud som...
« skrivet: 11.03.2011, 14:32:58 »
Kul, kanske skulle börja lära sig alla länders namn för det,
Men det är lite lustigt hur ett ord med samma slutbetydelse kan heta så olika på olika språk, annars är det ju så nedrans vicktigt att fålk ska finna den mäst koreckta översättingen eller bara vägra att använda sitt eget språks namn på saken.
Jag personligen tycker det är väldigt skönt att använde de svenska ord som fins på olika saker.

103
Studio, produktion och övrigt / SV: Vad kallas ett ljud som...
« skrivet: 11.03.2011, 13:55:57 »
En rolig tolkning,
Om man deräckt översätter det från engelskan till svenska så blir det, rosa ljud. och då på engelsa, pink noise
Varför det på svenska blivit vitt ljud kan man ju klura lite på  :huh:  Någon som har ett svar ?

104

Första fråga; vad är det i för temperatur, ljud färdas olika i olika tempraturer, men här är några hastigheter i olika tempraturer.
35,Grader = 352 m/s
30,g = 349 m/s
25,g = 346 m=s
20,g = 343 m/s
15,g = 340 m/s
10,g = 337 m/s
5,g = 334 m/s
0,g = 331 m/s
-30,g = 312 m/s

I snitt tar det ca tre millisekunder för ljudet att färdas i en meter
på en millesekund hinner ljudet ca 34 cm.


Några angivelser så nu har du lite matte framför dig.

105
Jag förstår vad du menar med att köpa skin för dyrt är det tyvär.
Det fiffiga med ljud är ju just det att man kan styra det rätt exackt hur du vill och med lite skruvande och bökande med de skin som man har så bör de inte göra som de själva vill utan vad du vill att de ska göra.
Det är just det som är det aldra svåraste just att grejerna ska låta som man själv önskar och inte som grejerna själv i bland vill, att spela in skysta trummor är väldigt svårt och rätt bökit.
Det enda är just att göra som du nu gör, prövar alt och olika mick plaseringar och lite olika mickar på olika ställen, det är bara att pröva vidare tills man hittar det man önskar.
Under åren när jag var studiotrummis så stötte man på de alldra mästa och olika lösningar, alla har sitt sätt och sina lösningar det är det som är så härligt med att just spela in trummor, det fins inga, så här ska du göra, utan man får mecka sig fram och personligen tycker jag det är en mycket stor del av nöjet.
Att få tillfredställningen när man fått till ljudet som man önskar på trummorna är hela betalningen för alt skruvande och meckande.

Länge leve bra ljud och feta trummor  B)

Sidor: 1 2 3 4