Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Hellhoff

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 7
1
En sån mätare ska jag investera i. Då gäller det bara att reda ut vad som är "dåliga värden" och ta några stickprov i varierande temperaturer, efter uppvärming, nedkylning, osv.

Det skulle i teorin kunna gå att koppla in sig på den befintliga ventilation om man får tag i nån som "kan" sånt där. Utmaningen då är väl att tilluft och frånluft löper igenom hela lokalen. En fantastisk möjlighet för ljud att fortplanta sig från rum till rum. Men kanske en duktig ventilationstekniker kan dra om rören och utrusta med nån form av ljudfällor - jag vet inte vilka möjligheter de har. Entrén är modell sprängsäker dörr så där har vi samma problematik som resten av byggnaden.

Lokalen befinner sig ovan jord, men det är värt att tillägga att inget av rummen kommer att vara i direktkontakt med betong, varken i tak eller väggar. Mot golvet blir det byggplast och neoprenkuddar.

Men jag litar inte på att luftgenomströmningen är fullgod. I taket bildas av och till ett vitt "pulver", som snöar ner när lokalen har stått i månader. Jag är orolig för att det kan vara någon form av mögel, men de som sett på det verkar vara överens om att det är kalk? Hur som helst låter det som att fukt är inblandat i ekvationen... Några idéer?

2
Tack för bra svar! Bunkern är utrustad med avfuktare kopplad till ventilation som suger in ny luft och blåser ur den gamla, men anordningen är från tiden den byggdes så jag är osäker på funktionaliteten. Den går igång med jämna mellanrum, och jag kan aktivera den enom att blåsa imma på en enhet som hänger på väggen. Kan man mäta fuktighet i luften?

Om den fungerar tillfredsställande är frågan bara hur man ska lösa ventilation av kontrollrummet. Det är inte bara att ta upp ett hål i väggen till denna bunker. :( Kanske man skulle ha anlitat en ventilationstekniker av nåt slag? Om dessa har kontroll på hur det kan installeras i ljudtäta sammanhang....

3
Studio, produktion och övrigt / Kontrollrum i KALL militärbunker
« skrivet: 11.01.2016, 16:20:18 »
Hej,

Har haft drömmar om studio i militärbunkern(112 m2) jag förfogar över sen många år tillbaka. Nu börjar det väl bli dags att göra slag i saken? Problemet är betongkonstruktionen som blir fruktansvärt kall på vintern och fruktansvärt varm på sommaren.

Jag hade tänkt att börja med ett kontrollrum, och sedan bygga del för del av studion när pengarna tillåter. Mitt största problem är kylan och kostnaden att isolera eller värma upp hela lokalen. Kontrollrummet får alltså ett litet konvektorelement med termostat, för att hålla en stabil temperatur endast i kontrollrummet under hela året.

Men - hur kan jag konstruera detta korrekt? Jag tänker framförallt på utmaningar med fukt och ljuddämpning... Kontrollrummet kommer inte på någon plats att vara i direkt kontakt med ytterväggarna. På ena sidan handlar det om centimeter, men samtliga andra sidor åtskilliga meter, som senare skall utnyttjas för mindre bås. I detta stora utrymme blir det minst 10 minusgrader om vintern, något jag har löst och troligen efter bygge av kontrollrum löser tillfälligt med en stor byggfläkt.

Kan jag lägga fuktspärr som täcker golvet där kontrollrummet står, flyta med neoprenkuddar och bara bygga ett konventionellt rum med 2"4-regel, glasfiberull och fuktspärr innanför gipset - låta utsidan av kontrollrummet vara obehandlad(dvs att glasfiberullen är helt exponerad, möjligen för att täckas med tyg av typen filt) och sedan konstruera resten av båsen på samma sätt(men med annat antal gips) för att uppnå ljuddämpning av modellen; http://johnlsayers.com/Recmanual/Images/Walls%202..gif

Detta kommer då betyda att i en början kommer "luftspalten" mellan några av rummen vara flera meter.

Några tankar runt eventuella problem... Vad sker med fukten när du bygger ett varmt rum i så en kall lokal? Borde jag konstruera detta på annat sätt? Tack på förhand!

4
Studio, produktion och övrigt / SV: Defekt touchscreen...
« skrivet: 06.01.2012, 03:57:12 »
Efter att närmare ha kollat in de mängder med sökresultat jag fick på modellnumret så verkar varenda sida var skumma kinesiska återförsäljare som bara godtar betalning som inte går att spåra. Det känns oroande.

Denna info har jag hittat och finns i tråden som robblar länkade:

"After doing some research I found out that the actual company who makes the panel is Samsung the model is MDK311V-0 samsungs model is UG25D01GEBT5L."

Om någon kan hjälpa mig hitta en sån här skärm blir jag evigt tacksam...

5
Studio, produktion och övrigt / SV: Defekt touchscreen...
« skrivet: 06.01.2012, 03:18:20 »
Tack för svar! Faktum är att jag för något år sedan letade som en idiot efter denna typ av LCD eftersom jag misstänkte att detta skulle hända mig, men utan resultat. Nu när jag kollade upp vad den hette på nytt så hittar jag flera stycken till salu! Claes, om jag köper hem en korrekt display, har du kunskapen att hjälpa mig montera den, eller är det enkelt generellt?

Om den monteras och felet kvarstår, har du möjlighet att hjälpa mig felsöka detta och kanske åtgärda? Du får självfallet betalt för din möda!

6
Studio, produktion och övrigt / Defekt touchscreen...
« skrivet: 05.01.2012, 13:22:41 »
Hallå,

Jag har ett Soundcraft DC2000 från 1996 där touch screenen nu har blivit dålig. Jag kan bara hitta 1 firma som kan utföra reparationer på specifikt det här bordet och det känns inte helt lockande att montera isär mittsektionen med datorn och skeppa till Amerika med allt som kan gå fel.

Problemet uttrycker sig som så att bordet startar och fungerar precis som det ska, touchscreen går igång och visar information som vanligt, men efter ca 15 sekunder börjar den gradvis att fade:a och tappar efter några sekunder all kontrast. Den är fortfarande belyst och att röra vid den verkar trigga vad som ska ske, det rör sig alltså om att färgen inte visas.

För mig låter det här som en överhettad eller skadad elektronisk komponent och jag undrar således om det finns något företag i Sverige som specialiserar sig på allehanda touch screens, eller semi-komplicerade elektroniska reparationer?

Allt jag hittar är serviceverkstäder som jobbar med enbart en produkt och Soundcraft själva i Sverige eller någon annanstans reparerar inte så gamla bord. Utan touch screen kan jag inte använda solo, mute eller automation.

7
Studio, produktion och övrigt / SV: Den mystiske Violiner
« skrivet: 27.06.2011, 10:38:41 »
Jag sällar mig till gruppen. Har en G-SSL på byggnation hos honom sen långt tillbaka där jag så sent som igår funderade över vad som har hänt då han plötsligt slutade höra av sig. Sanningen är dock att jag inte har legat på och försökt fått tag i honom trots att jag har lagt ut några tusenlappar på detta.

Jag har ett 070-nummer och en mail-adress. Jag tycker inte heller det verkar likt honom baserat på det lilla jag känner honom via mail, telefon och ett möte i min studio.

8
Studio, produktion och övrigt / SV: Tidningen Studio 75% reklam
« skrivet: 15.12.2010, 17:49:19 »
Jag köpte Studio varje månad ett tag. Men har sedan ungefär ett år tillbaka slutat efter att jag köpte 4 skitnummer på raken.

9
Studio, produktion och övrigt / SV: Kontrollrum i betongbunker
« skrivet: 03.11.2010, 10:27:34 »
Lite dåligt med svar här. :( Konkretiserar frågorna:

1. Kan jag i min betongbunker lägga åldersbeständig plast på golvet och sedan lägga neoprenkuddar direkt på och flyta golvet eller måste jag lägga plast, frigolit, spånskiva och sedan flyta golvet ovanpå? Detta är alltså ur ett stoppa-fukt-perspektiv.

2. Räcker 5 cm luftspalt från väggarna?

10
Studio, produktion och övrigt / Kontrollrum i betongbunker
« skrivet: 28.10.2010, 18:03:34 »
Efter att förlorat den grymma lokal vi hade till studion har vi nu fått gå tillbaka till den gamla hederliga betongbunkern. Jag vill bygga ett kontrollrum med flytande golv och flygande tak och vill göra allt rätt från början.

Betongen i backen är inte mer än några cm tjock, ett borrtest i en annan del av byggnaden tog upp jord efter typ 5 cm. Väggar och tak är betydligt tjockare betong. Jag antar att detta kan leda till att det blir kondens på betongen och att en konstruktion riskerar att mögla.

Jag har därför förstått att jag måste ha luftspalt från betongväggarna, jag kommer att lägga den på 5 cm, är detta okey? Innanför de 5 centimetrarna finns reglar och isolering, sedan ett lager med byggplast och slutligen 3 lager gips som limmas med dämplim.

Hur gör jag i golvet? Fungerar det som tillräcklig luftspalt om jag lägger neoprenkuddar direkt på betongen och flyter reglar och allt ovanpå eller måste jag först lägga en plastmatta som håller fukt borta, sedan frigolit, sedan golv, och sen lägga kuddarna ovanpå?

Om jag ska köra med stepisol är det kanske inte så bra att lägga direkt på betong, måste jag då göra förarbetet nyss nämnt?

Tack!

11
Studio, produktion och övrigt / SV: Skumt problem i Cubase
« skrivet: 15.09.2010, 20:23:46 »
Den grafiska representatoinen av en Audio Part ser bara lite annorlunda ut än ett rent .wav spår. Enklast är väl att du markerar och höger klickar på den trilskande ljudspåret och väljer "Audio" och "Dissolve part".
Valet "Dissolve part" finns bara om det markerade verkligen är en Audio part.


Tack, och kommer detta dissolve part att åter ge mig möjligheten att göra ovanstående procedur som jag beskrev, eller har jag förlorat den av någon konstig anledning, och isåfall, varför? Hur kom det sig att trumspåren blev audio parts när inget annat blev det och jag utgått i från samma mall som alltid?

12
Studio, produktion och övrigt / SV: Skumt problem i Cubase
« skrivet: 13.09.2010, 14:29:32 »
O, En fellow sx2 användare  ;)
Kan det vara så att ditt trumspår är en "audio part"?
Audio part's i C. uppför sig så där när man sajsar dem (eller vad tusan det heter det på svenska)

Det är möjligt, hur kan jag avgöra detta, och går det att åtgärda?

13
Studio, produktion och övrigt / Skumt problem i Cubase
« skrivet: 08.09.2010, 18:07:19 »
Hej och hå,

Jag har ett projekt i Cubase SX2 där jag klipper itu trumspåret. Jag flyttar sedan den avklippta biten, och drar i den avklippta kanten åt hållet där det tidigare fanns ljud, inga ljudvågor syns på filen.

När jag gör samma procedur på gitarr eller bas fungerar det utmärkt, den bit jag drar ut kompletterar de tidigare bortklippta ljudvågorna. Jag har även andra projekt där det fungerar utmärkt att ta ett trumspår och göra på detta sätt.

Jag har försökt i en timme att hitta felet, jag tänkte först att det kanske kan bero på att jag faktiskt timestretchat trumspåret, även om det inte borde spela roll. Men efter försök på ett fungerande spår att timestretcha och sedan göra ovanstående procedur fungerade det klockrent.

Varför? :)

14
Studio, produktion och övrigt / SV: Kontrollera midisignal?
« skrivet: 01.09.2010, 17:52:02 »
Hej Claes, jo det finns en sådan funktion i Cubase - den fungerar inte i mitt fall, och då vill jag utreda om det ö.h.t kommer någon information från mixern, den är nämligen så fruktansvärt omfattande till skillnad från manualen som beskriver vilka funktioner som finns, men inte hur man använder dem. Tack för tipsen på programvaror!

15
Studio, produktion och övrigt / Kontrollera midisignal?
« skrivet: 01.09.2010, 15:47:02 »
Hej och hå...

Jag har ett sånt där gigantiskt mixerbord som kan styra bandare eller inspelningsutrustning med MIDI-signaler. Nu är problemet det att jag aldrig får det att fungera, jag har lyckats styra till så att cubase kan styra mixern men inte vise versa och det vill jag förstås.

Jag har köpt ett midigränssnitt som kopplas in via usb som jag vill använda till detta. Nu vet jag ju att Cubase t. ex kan styras med hjälp av att midin skickar "toner", och då gäller det bara att veta VAD mixern skickar ut när man trycker på respektive knapp.

Finns det någon programvara som kan monitorera vad som kommer in via midi och klargöra det för mig, så att jag kan knyta denna instruktion till rätt funktion i cubase?

16
Tack så mycket! Jag kör Cubase SX2 fortfarande. Fattig musiker, någon? :) Är Timestretch-versionen i SX2 okey eller finns det kanske någon som kan hjälpa mig att time-stretcha i en nyare versoin om jag skickar över trumspåren i en zip?

17
Studio, produktion och övrigt / Sänka takt utan att pitcha ner?
« skrivet: 31.08.2010, 10:44:12 »
Hej och hå,

La lite trummor igår i studion och konstaterar vid läggning av gitarr att takten är lite för snabb. Jag är skeptisk, men finns det någon mjukvarulösning som gör att jag kan - utan att pitcha ner ljuden - göra takten liiite långsammare?

Det gäller bara trummorna, övriga instrument lägger jag först när jag är nöjd med trummornas takt oavsett om det går att åtgärda maskinellt eller om jag måste spela in dem på nytt.

18
Studio, produktion och övrigt / SV: Bygga trumbås i villa
« skrivet: 20.07.2010, 17:26:50 »
Jag vill också passa på att säga att jag tänker flyta golvet och hänga taket, det ska vara en konstruktion som i princip dödar ljudet helt och hållet utåt.

19
Studio, produktion och övrigt / Bygga trumbås i villa
« skrivet: 20.07.2010, 17:25:29 »
Jaha, jag har haft en kanonlokal för min studio under en period men den har blivit allt för dyr och det ena ledde till det andra och trots att vi byggt och gjort riktigt fint får vi lämna allt och börja om från början.

Nu måste jag snabbt ha tag på en lokal och det lutar åt källaren i mina föräldrars villa. Det finns ett problem och det är ljudvolym. Annars finns stora utrymmen med vältillagna tak och möjligheter för mig att separera källorna p.g.a avstånd.

Föräldrarna kan stå ut med lite ös från monitorerna, men förstärkare och trummor måste isoleras i ett eget rum. Nu vill jag veta vad ni anser är den absolut minsta ytan och volymen där ett trumbås kan byggas.

Jag är självklart på det klara med att det behövs stora ytor och högt till tak inte minst för att små utrymmen för trummor ger svårigheter för ljudet att utvecklas på ett bra sätt.

Men om vi tänker oss de sämsta förutsättningarna för storlek och om vi utgår ifrån att trumbåset dödas helt och hållet invändigt så man slipper studsar och stryper ljudet utåt. Vad anser ni är den minsta ytan att bygga på?

20
Studio, produktion och övrigt / SV: summit audio 2ba-221 fråga.
« skrivet: 14.05.2010, 16:05:02 »
perrra: Jag har en likadan skönhet - en av de bästa investeringarna jag någonsin har gjort. Jag har konstaterat ett liknande förfarande. Jag kör också ut XLR in på mitt mixerbord, och lamporna lyser först vid väääääldigt stark signal. Måste vrida på tube output ruskigt mycket innan lamporna kan användas för att få ett hum om signalen.

Jag vrider tills det låter bra, oftast ganska mycket rörinblandning på sång, och kontrollerar att det inte klipper i ljudkort eller summiten bara. För det du vill åt - är ju att ljudet ska låta mysigt: Inte att tre lampor ska blinka. ;)

21
Gitarren måste väl ändå vara lika viktig som micken? Spelar man på en gitarr som rasslar, blir ostämd hela tiden osv så blir ju resultatet skit även om man spelar in med världens bästa mick och mixar med de bästa programmen osv, eller?

Jag håller med!


http://www.thomann.de/se/mikrofoner_foer_akustiska_gitarrer.html
Om ni kollar in länken och lyssnar på de första två mickarna! Priset skiljer typ 9000 kr. Jag tycker inte de större skillnad mellan dessa! Men då lyssnar jag från min bärbara dator!

Jag föreslår att du lyssnar i ordentliga högtalare, jag "känner" något helt annat när jag lyssnar på Neumannen i jämförelse med Röden. Den sistnämnda är absolut helt okey för de pengarna, men jag hade valt Neumann.

22
Det gick jättebra! Säljaren berättade att han bara hade själva rackenheten till salu och inte hade tänkt att sälja något kort. Problemet var att han hade kopierat in en beskrivning från tillverkarens hemsida där det stod något i stil med: "Included is the pci-424-card" vilket fick beskrivningen av vad som såldes att bli felaktig och det hade han förbisett.

Han erkände sitt misstag och skaffade ett pci-424-kort åt oss och det var riktigt snyggt gjort av honom!

23
Jag kan dessvärre inte byta ut patchen eftersom den är inbyggd i mitt mixerbord. Anledningen till att jag vill köra mono är att de som följde med också är i mono, men när jag tänker på det spelar det ju inte någon roll. Även om patchen är obalanserad så borde jag kunnna köra med balanserade kablar, right?

24
Thomann har. De kallas också "TT-phone". Sök med det.

Hägge

Jag kan vara efterbliven men jag hittar bara stereovarianten, och där kostar 1 st 30 cm kabel 123 kronor. Det kan vara något i värsta fall men jag vill fortarande ha monovarianten.

Howdy!
Ska till studion ikväll, kollar läget. Tror jag har ett gäng ligger.

Har du ett gäng ligger och kan tänka dig ett billigare pris än ovan så är jag MYCKET intresserad! :)
Hör av  dig när du vet! :)

25
Vet någon var man kan få tag på dessa rackare billigt? Har kollat med musikbörsen, jam och thomann men ingen av dem verkar ha bantamkablar. Har kollat på ebay, men hittar oftast bara stereovarianten, och jag behöver mono. Vet någon vart man kan få tag på såna i Sverige? Kanske någon rent av har ett gäng skräpandes? Hojta till isåfall!

26
Jag ringde Elfa... Riktigt kompetent personal. Han visste exakt vad jag menade. Men jag förstår det knappt själv. :)
Det verkar som jag måste ha följande artikelnummer och bygga ihop kontakten själv:

44-396-75
44-395-76
44-397-25
44-398-24
80-487-95

Jag trodde det var så enkelt att man kunde köpa en färdig kontakt och löda på multikabel,
borde inte det alternativet finnas?

27
Jo det är ju här det blir mer intressant. Det verkar finnas varianter till vansinne så jag hade gärna haft någon att prata med för att förklara vad jag söker exakt, som vet hur dom rackarna ser ut. Dom kanske vet på ELFA iofs. Men om någon vet någon mer musikrelaterad återförsäljare vore det kanon.

Tack Claes!

28
Studio, produktion och övrigt / Vart kan man köpa EDAC-kontakter?
« skrivet: 30.11.2009, 13:00:35 »
Jag har ett stort mixerbord som kräver EDAC-kontakter för tape tracks.
Jag söker 56-vägs EDAC men hittar ingen svensk leverantör, finns någon sådan?

29
Jag gör följande...
Skapar ett monospår, spelar in. Ändrar Höger/Vänster..

Men, jag tycker det blir för lite bredd.. Känns som en massa i mitten bara.
När jag ändrar och spelar in på ett stereospår låter det fetare på ngt sätt.
Jag har ju fått förklarat att man spelar in i mono och sen panorerar, men det är ju redan max till vänster/höger när man spelar in i mono..

Hur göra för att försöka rädda spåren och få fetare/bredare guror. Har jag missat nåt fundamentalt?
Jag använder Guitarrig 3 och Amplitube.
/Markus


Redan max till vänster eller höger när man spelar in mono? Nej nej... Då spelar du förmodligen in på stereospår. Skapa ett monospår så kommer informationen att ligga mitt i. Om du sedan skickar det till stereo out eller till en stereogrupp så kan du panorera höger/vänster.

Det jag gör för att få feta gitarrer: Två stycken SM57 på förstärkare. En strax bredvid mitten av konen, rakt in, en ca 4-5 cm bredvid mitten ungefär där dustcapen(den lilla utbucktningen i mitten övergår till kona).

Spela in de båda mickarna på varsitt spår, panorera detta till vänster, ganska mycket.
Spela in samma sak, med samma mickar, men panorera till höger ganska mycket.

Laborera lite med panoreringen, men fettet bör du ha fått. Om du inte har tillgång till mickar kan du göra samma sak och spela samma sak 4 gånger, det är dock viktigt att du är tight och det är bra om de som är på samma sida, t. ex vänster skiljer sig lite i ljud från varandra, och att de som är på höger också skiljer sig från varandra på samma sätt som vänstersidan.

Fyra spår som minimum tycker jag är viktigt.

30
Studio, produktion och övrigt / SV: Har jag mördat min dator?
« skrivet: 01.10.2009, 11:48:22 »
Datorn går väl heller inte igång om processorsfläkten saknar strömförsörjning? Inget tjall där?

Jodå, datorn bör gå igång utan processorfläkten i testsyfte, men viktigt är att man stänger av den så fort man konstaterat att den startar överhuvudtaget. Processorn kan ta skada utan kylningen.

31
Studio, produktion och övrigt / SV: Har jag mördat min dator?
« skrivet: 01.10.2009, 09:30:39 »
Tjena,

Precis som egghuvud skriver så verkar det ha med strömförsörjningen att göra, dvs förmodligen nätaggregatet. Steg nummer ett är att kolla om lampan på baksidan av nätaggregatet lyser, den sitter ofta i närheten av själva kontakten för strömkabeln.

Är den svart är det mer eller mindre solklart. Det intressanta är att den kan lysa trots att nätagget har gått åt fanders och då behöver du testa ett nytt nätaggregat. Om du har en förhållandevis modern dator har du en anslutning med 24 pinnar och en liten fyrkantig med 4 hål på moderkortet, båda dessa måste vara anslutna för att det ska fungera(du behöver inte ansluta hårddiskar och kringutrustning under tiden du testar, vi behöver bara veta om det kommer ström till själva moderkortet och då räcker det med de två förstnämnda kablarna.

Vilket nätaggregat du ska testa med spelar ingen större roll. Även om du får tag på ett som har en annan styrka i Watt så kommer det kunna driva moderkortet i testsyfte och du kan inte skada något på detta sätt. Problemet kan vara att vissa äldre nätaggregat saknar 24-pins anslutningen och istället har 20, eller att de saknar den med 4 helt och hållet.

Ett nytt nätaggregat borde du kunna få tag på för några hundralappar på din lokala datorbutik. :)

32
Det där är ju Moonshine Cruisers.  :wub: Jag spelade med bandet där 6 gånger för nåt år sedan och det var alltid jävla trevligt. Jag själv är inte raggare men figurerar hemskt mycket i den typen av kretsar och kan bara rekommendera alla att ge det ett försök. Ofta hemskt trevligt och som MaxB nämner så är chanserna för spelningar som rockband väldigt stora.

33
Studio, produktion och övrigt / SV: Skillnad på preamp o preamp.
« skrivet: 20.07.2009, 14:58:35 »
Jag gjorde följande uppgradering och fick mycket mer värme i varje steg:

ADK A51
ADK A51 + Summit Audio 2BA-221
Neumann TLM103 + Summit Audio 2BA-221

Tycker det senaste är en kanonlösning och man mår lika bra varje gång man vrider på Tube-ratten på Summiten. :)

34
Studio, produktion och övrigt / SV: Längd på tvåtumstape.
« skrivet: 24.06.2009, 10:14:44 »
Grymma svar, tack så mycket! Det blir en + i Kharma för dig Hägge. :) Följdfråga:

Hur många kanaler får plats på de respektive formaten?
1-tums tape kan spela in 16 kanaler om jag förstår det rätt?
2-tums krävs för 24 kanaler?

Finns det något annat än bandens format som anger hur många kanaler som kan spelas in?

35
Studio, produktion och övrigt / Längd på tvåtumstape.
« skrivet: 23.06.2009, 12:54:22 »
Tre snabbfrågor:

1. Hur mycket utrymme, dvs inspelningstid finns på ett http://www.thomann.de/se/rmg_sm900_2_762m_nab.htm ? Det skiljer sig väl beroende på inspelningshastighet men som jag förstått det finns det standarder, så vad gäller?

2. Hur många gånger kan man återanvända ett band? Bruset ökar med varje överspelning, eller hur?

3. Är bandtypen jag nämner här ovan funktionella för en Otari MTR-90 om den konfigureras för den bandtypen?

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 7