Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - slaptap

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 15
106
Demolåtar / SV: G - Fantasi, lek 3
« skrivet: 03.11.2019, 16:41:56 »
Allt sitter tight som en smäck och mixen är kanon. :D

Jupp! Trumsen skulle kanske upp lite efter 0:50 men det är en smaksak!  :)

107
Demolåtar / slaptap - track 7
« skrivet: 02.11.2019, 18:12:41 »
Här är en liten pryl tagen ur ett större sammanhang som det pysslas med för närvarande. Elbasen är central som huvudinstrument utan att den för den skull ska vara allt för dominant. Trummor, elgitarr och sång får ses som komplement... ;)

Mixen ligger enbart på fyra kanaler varav tre är mono (elbas, elgitarr och sång) då upplägget är "back to basic" och "less is more". Det ställer lite krav på nivåer då effekter får stå för stereobilden (i realiteten mono deluxe!). Jag tror inte att något sticker ut för mycket...  :unsure:

I huvudsak mixad i AKG K99or (tydlig botten) och referenslysnad i K44or (bra mid) och nEar05or (tydlig diskant). Ny version upplagd som MP3 320 kbps LAME. Saknas det något (botten, mid, diskant)? Ligger mixen jämnt i öronen?  :)

edit: Låt borttagen för vidare bearbetning

108
Färdiga produktioner / SV: Eddi - You know
« skrivet: 02.11.2019, 17:19:35 »
Ett rytmiskt motown-upplägg låter jätteintressant men jag vet inte vad det innebär kan du kanske tipsa om någon låt som finns med ett sådant upplägg?

En klassiker är första versen och refrängen i Temptations "Papa was a rolling stone" där sången skapar en egen rytm. Enklaste beskrivning är första raden i refrängen "Pa pa was a roll (6) ing (8) stone", d v s 1, 2, 3, 4, 5, 7, 1...och paus...o s v. Genialt!


109
Färdiga produktioner / SV: Eddi - You know
« skrivet: 02.11.2019, 13:11:06 »
Den där "rytmiska synthen" i bakgrunden ska du definitivt lyfta fram! Elpianoljudet är jag kanske inte helt bekväm med (mina prefs) utan hade hellre hört ett mer akustiskt pianoljud.  Jag hade dessutom övervägt ett mer rytmiskt motown-upplägg på sången och testa gärna att lägga stämman en oktav högre (nu är jag där igen och tjatar om oktaver... :lol: ) för mer "bett"...  :)

Funkar? Helt klart!  B)

110
Demolåtar / SV: Eddi & Nicholas You must be mine Version 3
« skrivet: 30.10.2019, 16:52:28 »
De riktigt låga bastonerna låter lustiga tycker jag...
//Space
Agree! F:et och G:et  är way to low och A:et är gränsfall! Oktava tillbaka de noterna! :)

111
Om kontrollrummet.com / Färdiga skivor?
« skrivet: 29.10.2019, 11:05:23 »
Vi borde kanske byta ut begreppet "Färdiga skivor" mot "Färdiga album" under DEMOFORUMET. "Färdiga skivor" känns lite...1900-tal... <_<

112
CLIPPER!VENNAUDIO

113
TAS-X, free stereo tremolo and slicer plug-in!BEIJAFLOR

114
Demolåtar / SV: Eddi & Nicholas You must be mine Version2
« skrivet: 21.10.2019, 17:32:11 »
En kärleksballad pockade på så det blev denna kanske långt ifrån klar men jag lägger ut ändå så kanske den samlar på sig lite förslag. :D

Min första tanke: Halvera trumtempot! Nu stressar låten fram! Låt bastrumman markera 1:an endast!

Tanke nummer två: Basinstrumentet! Sampling eller synth spelar ingen roll men den ligger en oktav för högt (ingen botten)! Dessutom överspelar den (i mitt tycke)...räcker mer än väl att (i huvudsak) markera ettan i varje takt för att få mer "slow flow"... ;)

Bort med falskingen vid 1:22 - 1:38! Den återkommer senare också runt 3:25 nånting... :ph34r:

Sången ligger för högt i mix men det är en bagatell. Däremot undrar jag om tonarten är rätt för rösten? Kanske testa med att höja låten flera tonsteg även om det innebär att sångmelodin måste ändras... :)

edit:förtydligade

115
Snubblade över denna skönhet på TB!Hur låter denna bastard då? Klicka på , luta er tillbaka och bara njut!

116
TDR Nova!!!TOKYODAWN

117
TDR Kotelnikov!


TOKYODAWN

118
Demolåtar / SV: G - Lek
« skrivet: 15.10.2019, 21:20:57 »
Med ett skramligare basljud (hårdare anslag, strängfladder, fingerfnas, bandknäpp o s v) och stökigare trummor (spislockscymbaler, rundpallar, markeringar) samt lite högre tempo så sniffar den här på härlig thrashfunk!  B)
Lägg på lite "speedsnack" (rap)! :)
Lyft bort kompguran för den tillför ingenting alls!  <_<
Mina 7 öre...  ;)
edit: Och för lång...kapa bort en och en halv minut... ^_^

119
MJUC jr. - variable-tube* compressorKLANGHELM

120
Medlemmar / SV: Elvshand - MaxB
« skrivet: 13.10.2019, 21:39:28 »
Jag önskar att jag hade dina röstresurser! Det här är riktigt bra! Och kul att se en Ibanez Artist ackegura...jag har elbassyskonet med identiskt huvud och samma pärlemorinlägg i greppbrädan. Fantastiska instrument... :wub:

121
Festivaler / SV: Röstningstråd för Duell Emotionell #60
« skrivet: 12.10.2019, 18:10:23 »
GRATTIS!!!   :)

122
Demolåtar / SV: Men tjeeeena!!!
« skrivet: 12.10.2019, 11:22:45 »
Vi är några stycken här som håller liv i liket! Stundtals rycker det i kadavrets lemmar... :ph34r:

Faktum är att många forum lever en tynande tillvaro som MaxB skriver. Nu har jag ingen koll på forumets statistik men tror att det är väldigt många fler som läser här än som loggar in och skriver...eller är medlemmar ö h t! Men inget forum är aktivare eller intressantare än dess medlemmar... ;)

Angående gamla filer: Det är väl enbart att importera wave och MIDI separat och utgå därifrån, Gamla VSTi:s, inställningar, effekter och automatiseringar går nog knappast att föra över såvida man inte exporterar spåren med dessa (freeze eller bounce).

BTW: Fixa reklamlänken! Det slank med ett "(" ... :)


123
Harrison's AVA Mastering EQ Cross Platform Plugin Absolutely FREE For A Limited Time!HARRISONCONSOLES

124
Festivaler / SV: Röstningstråd för Duell Emotionell #60
« skrivet: 05.10.2019, 20:41:54 »
5p.-låt 4 Moments in life
4p.-låt 7 Life aint so bad
3p.-låt 10 Happy song
2p.-låt 8 Blooz for Resnac
1p.-låt 6 Filings

 :)

125
Crunck V2 Guitar Amplifier!!!
Nembrini Audio

126
Demolåtar / SV: pxm - "Elin Carina´s Serendipity, Original Blues"
« skrivet: 29.09.2019, 20:34:44 »
Det finns ju en version med trummor oxå.

mvh

:)

Nu så!!! Med trummorna kom strukturen! Utan dem blev det svårt att greppa sammanhanget. En del riktigt spännande harmoniprylar men du hade vunnit väldigt mycket på att preampa dina instrument med någon ampsimulator eller multieffektbox. Nu låter de "rakt in i ljudkortet"...och det gör varken dem eller låten rättvisa... :)

127
THUMP - AUDIO PROCESSOR!


METRIC HALO

128
Festivaler / SV: Festival #60 DUELL EMOTIONELL
« skrivet: 29.09.2019, 00:30:00 »
Momo har försökt att skicka mp3 till mig även zippade men det enda som kommer fram är någon slags liten info ikon på varje låt typ 1 kb stor.
De flesta eposttjänster har en 10MB storleksbegränsning för bifogade filer. Ta dropbox som Wernborg föreslår eller använd filemail.

129
Man kan ju även blifva vid sin läst, men inspireras världen omkring i form av teknik och tekniker! Finns mycket att upptäcka och inspireras av (utan att behöva byta stil eller ens gilla materialet).
+1
Eller varför behöver en gitarr låta gitarr  :rolleyes:
+1
Sen är det underbart om man kan bredda sitt musikaliska kunnande med ny teknik, elektroniskt, det är väl så all ny musik skapas, att  skapa cross-overs, det är ju det som för utvecklingen framåt, att kunna kombinera gammalt med nytt för att nå nya verks-höjder?
+1 på den också! Tänk så mycket intressantare och mer spännande demoforumet kan bli... ^_^

130
Get Ozone Elements FREE!!!! Offer ends October 2, 2019!

IZOTOPE

131
Till slut har man fått svar på det mesta eller kanske blivit så kunnig(?) att det inte blir så mycket att fråga om längre.

Just det jag var inne på i mitt första inlägg! Jag hade spelat elbas i mer än 30 år när jag insåg att jag hade nått min topp...så varför fortsätta? Jag var vid "the end of the road"! Så jag plockade upp och dammade av elgitarren istället enbart för att inse efter 1,5 år att jag befann mig i samma situation igen!

Vid ett par tillfällen har jag fått Propellerheads Reason bundlat med ett nytt interface och i ärlighetens namn har jag inte begripit ett dugg...och enbart det är en anledning att ta det till sig och förnya sig!  Och eftersom jag inte har överseende omgivning nog för vare sig ett trumset eller en saxofon så är det något sådant som står på tur. Och då dammas Reason-tråden av efter 10 år... :lol:
Tycker jag har så smal musiksmak att det för andra blir rätt ensidig musik.
Det blir lätt så om man håller kvar vid det man kan istället för att ta till sig ny teknik, nya instrument och nya genrer. Och det är här som forumet haltar i dag...skygglapparna är uppe och man kör på i sina gamla trygga och invanda spår (jag är där själv men gör mitt bästa för att bryta mig ur) och kommer upp med samma grejer gång efter gång. Det gör enbart forumet sömnigt (jaha, ännu en blues t ex, ännu ett dyrt samplingbibliotek...osv, osv ). Det är vi medlemmar och musiker som ska vara nyskapande och kreativa nog för att göra forumet intressant.

132
Inget forum är livligare eller intressantare än dess medlemmar.

...om det är gammal eller ny stil på musiken eller prylarna är ju skit det samma...

Nej! Där måste vara en progression!  ;)

Och se! Nu har vi ju en liten diskussion igång här.

Ja, det är mycket trevligt. Vi får hoppas att  andra hakar på... :)

...jag försökte ju föra in nya tankar med livestreaming för många år sedan och det föll inte i god jord men nu apropå att förnya sig så fan om inte ungarna tagit upp stafettpinnen på Twitch TV till exempel...

Jag läste dina inlägg om det och fann det intressant men det ligger utanför mina möjligheter. :(

...gitarr jättarna går på knäna...

Sant, nästan ingen köper sådana antika verktyg längre. Det finns modernare sätt att få jobbet gjort idag.  B)

133
Det är genomgående för många forum att aktiviteten är låg. Det har tillkommit andra kommunikationskanaler med större attraktionskraft. Dessutom är KR ganska snävt med hög snittålder på medlemmarna, fokus på analoga instrument eller samplingar av dessa och i huvudsak omodern musik (blues, visor, country, pop, rock etc).

Allt detta gör att tillväxten är i stort obefintlig och kvar blir då "the ol' farts" som trampar runt i samma gamla hjulspår! Vad skiljer t ex en blues a la 2019 från en blues anno 1949? Det var nyskapande 1949...idag är det enbart en blek upprepning! Varför kommentera om man inte har något positivt att tillföra? Man vet på förhand hur olika medlemmars alster låter...man har hört det innan.

Jag är övertygad om att man måste tillintetgöra sig själv totalt för att återuppstå som ny med fräscha ideer och infallsvinklar. Med ett nytt huvudinstrument och byte av genre kan resultatet bli hur spännande och fräscht som helst. Då kommer även intresset, kommentarerna och reaktionerna. Och skulle man gå tillbaka till sitt gamla instrument och huvudgenre så har man nya kunskaper med sig.

Tipsa om plugins (även hur man kodar), dela presets, hur man sätter upp egen betalstreamingsajt eller betalradiokanal, infoga en donationsknapp och låt medlemmar dela på en slant för upplagda på forumet (ej inlänkade) och spelade låtar (det här är en privat diskussionsklubb och det handlar enbart om "kaffepengar" typ max ett paket strängar eller en näve plektum om året så skatteverket skiter i vem som har kaffebrödet med sig till syjuntan). Det blir i a f mer än vad Spotify, YouTube, iTunes och Soundcloud skulle betala.

Det är upp till oss att påverka forumet i positiv riktning. Tänk nytt, tänk fräscht! T ex är det inget magiskt med en Strata - 62 eller Les Paul - 59! Det är enbart gamla verktyg! In med antikviteterna i förrådet och ladda hem några moderna mjukvarusyntar och börja på ruta ett förslagsvis. Om vi inte får lite glöd under våra egna pissetofflor...hur f@n ska vi då få fart på forumet? Glöm 1900-talet...:D

edit: korrigerade och förtydligade

134
Färdiga produktioner / SV: Henric Svensson - Klimatångest Blues
« skrivet: 24.09.2019, 17:23:53 »
Du....det här var lite Eddie Meduza vibs (som för övrigt aldrig fick det erkännande han var värd)! Den ska du göra i en rivig uptempo version (nästan dubbelt så snabbt som nu) för då är den mitt i prick! ;)

135
Festivaler / SV: Festival #60 DUELL EMOTIONELL
« skrivet: 22.09.2019, 09:45:23 »
nr.1 - 3 points
nr.2 - 1 point
nr.4 - 4 points
nr.6 - 2 points
nr.7 - 5 points
:blink:??? Where are the låts???

136
Färdiga produktioner / SV: Ny liten singel ute.
« skrivet: 20.09.2019, 08:43:54 »
Tung låt och mäktig mix...precis som genren ska och brukar låta så du är ju mitt i prick där! Jag hade dock velat ha upp trummorna en liiiten aning och fastän jag inte är någon älskare av cymbaler så tycker jag i a f om att kunna ana dem... ;)

137
Demolåtar / SV: Space & Calle + MaxB - VIRTUE AND SIN
« skrivet: 14.09.2019, 12:39:05 »

...när det gäller sångvolym funkar även hörlurstricket dvs lägg hörlurarna på ett bord framför dej, vrid sakta upp volymen från noll, det första som ska höras via läcket är sången....


Det där har jag inte hört om tidigare! Tack för tipset... :)

edit:seglade iväg off topic...

138
Demolåtar / SV: Space & Calle + MaxB - VIRTUE AND SIN
« skrivet: 13.09.2019, 12:23:57 »
Sången är fortfarande (i mitt tycke) alldeles för hög. Gör en monolyssning/mixdown (det mest underskattade verktyget ö h t) för en uppfattning av hur högt den ligger i förhållande till övriga instrument och hur det kan låta i en billigare lyssning som t ex en enkel köksradio... ;)

Plockgitarrerna är inte med på scenen alls utan spelar helt ensamma utställda i baren respektive foajen som om de är utpannade 90° left/right. Dra in dem på scenen så de får vara med i bandet... B)

edit: upprepning och förtydligande

139
Demolåtar / SV: Space & Calle + MaxB - VIRTUE AND SIN
« skrivet: 11.09.2019, 12:35:27 »
Gott gung! Inga synpunkter på frekvenser o d men tycker att sången kan backa en aning för lite "lajv-feeling".

Gitarrerna däremot är väldigt mycket right/left. Gureplock är mysigt men har man två gurer bör det vara sparsamt. Det ska funka i mono utan att gröta till sig. Jag hade nog velat dra in dem i mitten en aning alternativt gjort en "Bill Pricare", d v s behållit favoritgitarren och helt simpelt  kopierat den till den andra kanalen för att enbart färga den lite annorlunda och panna ut .

Eller varför inte göra det smidigt (som vår digitala värld tillåter) och lägga en stereoplugg som t ex Voxengos stereo touch på favoritgitarren? Mina små ören bara...hade mina demomixar låtit så här bra hade jag varit glad... ;)

140
Färdiga produktioner / SV: Henric Svensson - Flight 251
« skrivet: 10.09.2019, 16:28:15 »
Trummorna är Ez Drummer Jazz, hade lite bry med att få till det som jag ville, men blev bra till slut!
De småputtrar på helt perfekt! Saknar faktiskt ett jazzkit i VST-mappen så jag får kanske kolla in EZD...
...och spelat ganska nära halsen för att försöka få till lite halvakustik...
Jag gör samma på elbas...mellan halsmik och band 12 hittar man "strängen" i soundet... :P

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 15