Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Bribedant

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 37
1
Ett fungerande exempel:
Nu har jag bara Addictive Drums standalone men principen är densamma.
AD drums standalone har en "Audio & MIDI Setup" dialog. Det borde EZ standalone ha också. Där har jag satt "Audio device type = ASIO och Device = (ljudkortet). "Active MIDI inputs" ska också hänvisa till ljudkortet. Trumsynten kommunicerar alltså MIDI in - ljud ut via ASIO drivern till ljudkortet.

I VLC player Preferences -> Audio finns dialogen "Output Module" där driver valet är "Windows Multimedia Device output" vilket är samma ljudkort men med Windows egen drivrutin. Inte ASIO alltså.

Två program som pratar med ljudkortet med var sin driver
ADdrums via ASIO
VLC Player via Windows Multimedia Device output (MME drivern)

Kolla dina preferens/audio setup dialoger så att programmen inte använder ASIO samtidigt.


Som datoranvändare sedan tidigt 90-tal trodde jag i min enfald att den gamla 'striden' mellan Mac o Pc var över. Tacksam om vi inte drar in den här. Har jobbat på båda o får mer valuta för pengarna med PC och trivs utmärkt med det.

Däremot funkade det inte att ändra i VLC. Har inte "Windows Multimedia Device output" som alternativ för utmatning, bara "Win32 waveOut extension output" samt ett par andra men inget av detta fungerar för att ge VLC uppspelning då Rubrix-ASIO kör på MIDI-programmen.

Verkar svårt att få till.

Ja tusan vad det satt lång inne detta  :D
Var så länge sen jag höll på med driver trubbel men om jag minns rätt...

Windows Multimedia Device Out är alltid det ljudkort som Windows ska använda. Oavsett interna kretsar eller ett USB ljudkort.

Att det inte finns alternativ under VLC kan bero på att det inte installerats ljuddrivrutiner för Windows hantering av icke ASIO applikationer.

Om t.ex din PC har blivit uppgraderad med ett nytt Windows bör man tanka hem alla hårdvaru drivrutiner från PC tillverkaren (Dell, HP etc). Och för rätt PC modell dessutom. Kan ju vara att du saknar såna där system drivers?

Dessutom ASIO drivers kan bara hantera ett program i taget. ASIO är speciellt på det sätter. Har man satt ASIO att sköta ljudet i Cubase kommer inga annat program att kunna använda den ASIO drivern. Det kan också bara finnas EN ASIO driver aktiv åt gången (99.3 % säker på den detaljen). There can be only one   :)

2
Jag stänger av Windows systemljud helt på min DAW pc. Fan vill ha ett "ping" mitt i en tagning. Windows ska hålla klaffen.

Nu kan ju "pinget" bero på att något är knas i systemet och Windows vill påkalla uppmärksamhet. Håller det på och bråkar, kolla Windows loggningar för program/system trubbel  i  "Event Viewer" eller händelsehanteraren eller vad de nu översatt "Event Viewer" till.

3
Som f.d Cubase användare, nu Reaper kan jag konstatera att Cubase midi editor grafiskt hade en bättre överskådlighet och var lättare att jobba med. De där skyskraporna i Reaper som ska representera velocity och CC data gör inte saken bättre heller.

Spela in trummor hur? För hand på ett keyboard. Via pads på ett digitalt trumset?

Har man satt midi editorn till att visa "Piano roll" och noter som "Rectangles" så får midinoten (rectangle) samma längd som tangent ned - tangen upp (midi on till midi off). Lirar man in trumkomp via pads alt. ett digitalset så blir noterna korta som attan i editorn. Drar man ett trum pattern från EZ drums eller ADdrums till Reaper så har jag märkt att de kan ha olika notlängd. Allt från kortare än 32dels triol till fulla 16 del nötter. Lite olika alltså.

Jag brukar markera alla korta trum noter i editorn, högerklicka (PC alltså) upp på noten och välja "Note Properties" och i "Length" ange 0.0.25 vilket är en 16dels notlängd. Hyfsat tydligt i editorn. Man kan ju alltid skriva 0.0.5 = en 8del notlängd eller mer med risken att t.ex en massa HH nötter överlappar varandra i "rectangle" mode.

Dessutom, drum pattern midi gör sig bättre i "Triangles" eller "Diamond" mode. Enklare att editera och faktiskt tydligare än rectangles i Reaper's midi editor.

Men själv gillar jag att ha trumspår som korta eller längre rektanglar. Blir mer överskådligt i vissa fall, Brukar t.ex dra ut noten för cymbaler för att snabbt se att den noten representerar en cymbal just "där" i ett arr. Fan ska hålla reda på alla trumsyntars midi drums map. Trumljuden ligger ju aldrig riktigt på samma not. General MIDI kom tillbaka, allt är förlåtet  :D

Som sagt, jag saknar Cubase bättre interface för midi edits. Reaper har en del kvar att fixa där.


4
Om kontrollrummet.com / SV: MÅNADENS LÅT? ÅRETS LÅT?
« skrivet: 26.01.2019, 01:57:26 »
MÅNADENS LÅT? ÅRETS LÅT?

(det kanske redan testats med katastrofalt nedslående resultat?)


Som i att "ingen vann"?


5
Det ser verkligen krångligt ut med win och ljudkort/drivrutiner. Trodde inte samma sörja var kvar utan att allt var ok nu men nu fattar jag varför det blir struligt med min lenovo laptop. Hmm skulle nog skaffat en macbook pro istället. Den var fan inte billig kostade 19 000 cirkus.

Jag köpte en billig usb mick med hörlursutgång inbyggt och i os x får jag till det utan strul men under win 10 då blir det skumt. Den har ju noll latency monitoring så hörlursutgången formligen dånar och jag hittade inte hur jag sänker ljudet på den i win 10.

Nåja jag håller mig till macar och hack macar.

Hoppas ditt strul löser sig

Du hittar inte Win 10's volym regel? Nä, enklast är ju att pynta 30 papp för en Mac i det fallet  :P

6
Ett fungerande exempel:
Nu har jag bara Addictive Drums standalone men principen är densamma.
AD drums standalone har en "Audio & MIDI Setup" dialog. Det borde EZ standalone ha också. Där har jag satt "Audio device type = ASIO och Device = (ljudkortet). "Active MIDI inputs" ska också hänvisa till ljudkortet. Trumsynten kommunicerar alltså MIDI in - ljud ut via ASIO drivern till ljudkortet.

I VLC player Preferences -> Audio finns dialogen "Output Module" där driver valet är "Windows Multimedia Device output" vilket är samma ljudkort men med Windows egen drivrutin. Inte ASIO alltså.

Två program som pratar med ljudkortet med var sin driver
ADdrums via ASIO
VLC Player via Windows Multimedia Device output (MME drivern)

Kolla dina preferens/audio setup dialoger så att programmen inte använder ASIO samtidigt.

7
Jag kan köra MIDI via Reaper/ASIO driver och en mediaplayer (VLC player) parallellt med ljud från båda samtidigt i Windows 7. Reaper och VLC använder i detta fall olika drivers, ASIO och Windows egna MME. Gissa att om båda programmen vill ha tillgång till samma driver samtidigt så kan det bli problem.

8
Färdiga produktioner / SV: Asti - Vi (klar) - VIDEO
« skrivet: 14.01.2019, 21:06:08 »
Så snyggt. Som nypolerad mässing ljudmässigt.  Den här har du lagt ned en del prod tid på gissar jag.
Top notch igen alltså. Men ibland skulle jag vilja slänga in en näve salt i dina låtar. Nåt som kryddar till det, retar nerven liksom. Låta någon skrika versen i bakgrunden..typ  :D

9
Demolåtar / SV: Road Music 2019
« skrivet: 14.01.2019, 20:52:13 »
Dunkar på bra utan vassa kanter. Inget till rejvpartyt kanske men skulle lätt gå att smita in i mix tapen till ett 60 års kalas. Gott jobb.

10
Undrade just vart han tog vägen mr Whim. Schysst balans i en låt späckad med instrument och nyanser. Sången en av de bästa från dig so far.
Liten dementi.
Jag har inget med arret att göra, 100% MOMA kred. Jag spelar nog inte heller bas på den här vad jag hör men det hela blev ju najs ändå  B)

11
Studio, produktion och övrigt / SV: Progressive / Artrock-tråden
« skrivet: 16.12.2018, 02:41:54 »
Devin Townsend, 31 mars -19 Södra Teatern, Stockholm
Såg hans namn första gången här på KR. Följt snubbens förehavanden sen dess. Det här måste man nog gå och se.

12
Festivaler / SV: KR-festival # 56 - Lyssning och röstningstråd
« skrivet: 04.12.2018, 03:16:06 »
Wow vad det gick att göra! Själv var jag helt blank i i huvvet  :wacko:
För musik, sångimplementering och overall sound...
12p - Låt 1: Love is - Carl Cadello
10p - Låt 3: Love - Gurano (mitt favorit backtrack, läcker)
8p - Låt 4: Love - HasseFX
6p - Låt 2: Sometimes Love - morgonte

13
Festivaler / SV: KR-festival # 56 - Lyssning och röstningstråd
« skrivet: 02.12.2018, 02:22:05 »
Nä, fick inte lyssna. Nån "plugin" på websidan som inte ville  :(

14
Studio, produktion och övrigt / SV: Recording Error.
« skrivet: 17.11.2018, 00:57:05 »
Kolla ditt ljudkorts buffer, kan vara i samples eller millsekunder. För liten buffer är ett typiskt trubbel. Sätt ett större värde och test.

15
Studio, produktion och övrigt / Strängteorin
« skrivet: 26.10.2018, 03:05:24 »
bannat också  :angry:
Nu har min någorlunda lokala (7km) musikaffär lagt ned. Den enda utanför tullarna söder om Stockholm som jag vet. Så nu blir det näthandel istället. Lite trist.

Så alltså, finns det någon rekommenderad näthandlare där man kan köpa förbrukningsvaran strängar med snabb och pålitlig leverans. Nu blev ju plötsligt hela europa ett shoppingcenter också.

16
Studio, produktion och övrigt / SV: Progressive / Artrock-tråden
« skrivet: 05.10.2018, 19:10:11 »
Blir ingen Moon Safari för mig ikväll... Det krockar med en konsert på Slaktkyrkan (vid Globen), med Samla Mammas Manna och Gösta Berlings Saga!

Tungt från kommande GBS-album: :ph34r: helvete vilket dåligt ljud det var på den. Kan inte vara originalsoundet. Youtube fuckup kanske.

13 MAJ 2019 MÅNDAG, 21:00
Steve Hackett
Nalen, Stockholm

Ska tydligen liras låtar från Selling England By the Pound. Får se om jag hinner bli sugen att gå. Sist jag såg Hackett på Nalen göra Wind & Wuthering albumet var det så jäkla okänsligt spelat av bandet att jag fick för mig att de där gamla låtarna hade jag kunnat spela bättre själv. Alla instrumenten  :lol:

17
Festivaler / SV: KR-festival #56 - Spåntråd
« skrivet: 05.10.2018, 04:19:57 »
Festivalen levererar en sångfil.
Festivaldeltagana gör en låt baserad på sångfilen.
+1 på det

18
Grattis! Du har väl ett gäng prisbucklor på hyllan nu  :D

19
Jag efterskänker härmed inkomsten av de förmodade 50 miljoner+ spelningar av min "Ba'sist" låt till drift och inköp av tjänstebil för Kontrollrummet räkning. Go wild  :)

20
Jo det är sant, detta ligger ju på Spotify så festival kopiorna tar jag bort nu.
Har det varit någon som lirat våra Ferlin alster på Spotify än då...  :D

21
Mors. Minns inte hur det var med om någon samlar på gamla festivallåtar.
Har ett gäng som länkade till min webserver. Kan jag ta bort dem eller ska de arkiveras någonstans?

http://www.wheelstream.se/Media/kr48/Asti-Barfotabarn.mp3
http://www.wheelstream.se/Media/kr48/Eddi-MaxB-Perowitch_BarfotaBarn.mp3
http://www.wheelstream.se/Media/kr48/Gurano_Fuzzbub_Barfota3.mp3
http://www.wheelstream.se/Media/kr48/P.O.F.Space-Calle-Bjurte_PAPPERSLAPP.mp3
http://www.wheelstream.se/Media/kr48/Wernborg_Tank_efter_nu.mp3
http://www.wheelstream.se/Media/kr48/Bribedant_Ba-Sist.mp3
http://www.wheelstream.se/Media/kr48/MOMA_Feat_Elisabet-Ett_barn_i_livet_.mp3

22
Om kontrollrummet.com / SV: Utkastad
« skrivet: 23.08.2018, 20:59:46 »
...och stort tack för din insats och att du ids Thomas ^_^
Ja, tack  :)

23
Jag är inne på att lägga upp ett "samlingsalbum" på Spotify och tänkte ta hjälp av LANDR för mastringen.
Dom vill helst ha WAV-filer, vilket ju är naturligt. Då funderar jag på om man ska begära tillbaka WAV-filer
eller mp3-filer från LANDR för att sedan lägga upp låtarna på Spotify? Gör man konverteringen till mp3 lika bra själv tro...?
LANDR tar ca $10 per låt för att mastra till WAV-fil (16 bitar) och $5 per mp3-fil (320), $2 per mp3-fil (192).
Någon som har erfarenhet av detta och som vill dela med sig lite info om detta?  :)
/Asti

Ditt eget material? Behövs det någon efterarbetning mer än att harmonisera låtarnas upplevda volym?
Det du lägger upp här låter väldigt radioklart tycker jag. Förresten, tar de betalt för konvertering till MP3? Visst finns det ett par trick att få en MP3a låta teoretiskt bättre men den kunskapen finns på nätet.
Efter LANDRs mastring upplever jag ljudet "öppnare", mer diskantrikt och att detaljer hörs bättre.
Dom tar $9.99 per låt att mastra till wav-format och halva priset har jag för mig till mp3....
Har lagt upp låtarna på cdbaby, som håller på att distribuera till Spotify, Tidal,....m.f.
/Asti

Ok, finns tydligen alltid lite mer soniska kvalitéer att klämma ut ur en låt  :D
Btw, din Soundcloud länk på din KR profil verkar inte funka.

24
Jag är inne på att lägga upp ett "samlingsalbum" på Spotify och tänkte ta hjälp av LANDR för mastringen.
Dom vill helst ha WAV-filer, vilket ju är naturligt. Då funderar jag på om man ska begära tillbaka WAV-filer
eller mp3-filer från LANDR för att sedan lägga upp låtarna på Spotify? Gör man konverteringen till mp3 lika bra själv tro...?
LANDR tar ca $10 per låt för att mastra till WAV-fil (16 bitar) och $5 per mp3-fil (320), $2 per mp3-fil (192).
Någon som har erfarenhet av detta och som vill dela med sig lite info om detta?  :)
/Asti

Ditt eget material? Behövs det någon efterarbetning mer än att harmonisera låtarnas upplevda volym?
Det du lägger upp här låter väldigt radioklart tycker jag. Förresten, tar de betalt för konvertering till MP3? Visst finns det ett par trick att få en MP3a låta teoretiskt bättre men den kunskapen finns på nätet.

25
Demolåtar / SV: Wernborg - Du
« skrivet: 13.05.2018, 21:55:26 »
Snärtigt och riffet limmar fast i skalle efter en lyssning som en bra poplåt ska göra.
Lyssnade i lurar och möjligen skulle prodden kunna var mer L-R panorerat och bredare. Å andra sidan funkar låten säkert skitbra i en transistorradio med en 3 tum mono speaker.

26
Det där blev en väldigt välsmakande soppa kokad på en från början rätt mager spik. Det inledande temat har några år på nacken (minns jag rätt mr MOMA?) och lever vidare genom stycket på ett så där subtil och genomtänkt sätt. Väl arrat och lovar gott för kommande Whim's. Oj, Edward Elgar's spöke gick just genom rummet nu när jag lyssnar  :ph34r:

Reflektion, kan vara en eller två volym envelops för mycket. Ibland är det snyggt om orkestern får en raksträcka att åka på också.

Tycker prodden helt ok. Det blir förvisso alltid lättare att få till det med bra grejer. Musik kan ju vara en materialsport ibland och det hörs att det är seriösa sample lib's som lirar. Låter helt enkelt riktigt bra om detta stycke.

27
Färdiga produktioner / SV: Asti - For real (ny version)
« skrivet: 26.03.2018, 05:25:56 »
Troligen lite köttigare än den förra. Fast jag minns inte hur den låter jämförelsevis. Fortfarande suverän musik.

28
Medlemmar / SV: Hej igen
« skrivet: 23.03.2018, 17:13:31 »
Kul. Hus på landet och studio stuga ska jag bannemig också ha en dag  :)

29
Färdiga produktioner / SV: Asti - For real
« skrivet: 21.03.2018, 21:14:22 »
I alla aspekter fullkomligt lysande. En svag doft av Pink Floyd svävade förbi så där diskret och snyggt. Du dubbar sången väl? Eller finns det ett trick med singel sång att få det så där bra?

Btw, ang. nya KR, spelaren lirade bara 1.40 av låten. Mp3 länk fullver.

30
Om kontrollrummet.com / SV: Nya KR - feedback och felanmälningar
« skrivet: 18.03.2018, 17:58:42 »
Internets enda riktiga ankarplats är tillbaka, yay. Bra jobbat.   :D

31
Festivaler / SV: KR-festival #52 - Punk!!
« skrivet: 10.02.2018, 00:47:49 »
Är det någon regel för det ska vara old school punk eller får det vara i lite mer modernare touch?


no rules

32
Festivaler / SV: KR-festival #52 - Punk!!
« skrivet: 08.02.2018, 18:48:50 »

33
Nu när man lika har tankesmedjan igång..

En tratt i större format kanske 30-50 cm i yttre diameter och cirka 20-50cm djup(testfråga alla måttet trial and error typ)..Längst in micken allt preparerat framför en ackegura...Vad händer då?

Ja ja,det får nån annan räkna ut jag har nog med sången  :D

Mike

Precis. Akustisk förstärkning. Den där idén har jag sugit på ett tag. Blir inspirerade av bra D.I.Y projekt. Speciellt om huvudingredienserna är papp och klister  :D

Jag har den perfekta micken d.v.s en med klen utsignal och en akke gura som inte låter mycket mer än en oförstärkt elgura. Ska bygga en "tratt" över micken och mäta alltsammans akustiskt. Kan bli intressant.

Det kommer uppstå resonanser gissar jag men vem vet. Blev det inte burkigt med röret över micken?

34
Festivaler / SV: Festival #52 - Spåntråd
« skrivet: 18.01.2018, 21:10:04 »
 :ph34r: :angry: :( :huh: :unsure: :huh: :P :D :wub:

35
Kul detta. Jag funderar på att skruva ihop samma Tele tolva. Fast om det är rysk roulette att få ett fungerande ex vetefan.
Vad var det för problem du stötte på med ditt ex. Fattades delar om jag förstod rätt. Satt förborrningarna på rätt ställe etc? Stallet är inte det smartaste heller verkar det som. Såg nån jänkare muttra om det på YT  :)

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 37