Ja, man får ju, som sagt, väga för och nackdelar - bra kvalitet på ljudet eller "Finlandsfärja"...

Tyvärr är det nog så att sladdanslutna fjärrkontroller/dimmers etc (som använder tyristorer) kan vara minst lika stora störkällor som HF-styrda. Det beror på hur de är konstruerade. Och som vanligt kvaliten. Men den här typen av utrustning är alltid potentiella störkällor, större eller mindre men oftast större.
Om du har en vanlig strömbrytare, som du fysiskt trycker på, så bryter du direkt, mekaniskt, strömmen. Fjärrstyrda strömbrytare kan arbeta med tyristorer i stället (om du inte har en mera påkostad anläggning med riktiga kraftreläer som direktstyrs av manöverströmmen).
Hur mycket/om de stör beror som sagt på konstruktion och kvalitet mm. Men tyristorer är en välkänd störkälla. Som ett exempel:
Många moderna fläktanläggningar styrs med elektronik (tyristorer) och har störnivåer så höga att elsäkerhetsverket till och med föreskriver skärmade kraftkablar vid installationen. (Tyvärr slarvar entreprenörerna som installerar ofta med detta vilket ger en enorm stördimma i grannskapet...)
Halv OT:
Switchade nätaggregat, är ett annat exempel på prylar som oftast är rena störsändarna.
Och - det här är ett allt större och tyvärr stadigt ökande problem. Skitig kraft ställer till det för alla. Många försöker spara in på EMC-egenskaperna hos de prylar de tillverkar. Ibland kan det få absurda effekter som till exempel så mycket störningar att de stör ut den egna apparaten till och med - som till exempel är/var fallet med en rad TV-apparater som hade så dåliga nätaggregat, sett just ur det här perspektivet, så de störde ut den egna apparaten, i det här fallet bilden...

Tillbringar mer tid i elektroniklabbet/verkstaden med audioanalysatorer, oscilloskop, lödstation och kretssimulator än i studion...