Kontrollrummet

Wikin är som en norsk blinkers...

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Claes

  • Obotlig optimist :)
  • Legend
  • *****
    • Antal inlägg: 3 319
  • Yoda
    • Visa profil
    • Holmerup Musik & Data
Wikin var nere under ganska lång tid, men har sedan fungerat ett par dagar.
Hänvisade dit så sent som igår eftersom den fungerade då, men idag är den nere igen.
Varför bråkar det så mycket egentligen?
MVH
Claes Holmerup
Privat: http://www.holmerup.com
Firmans webshop: https://webshop.holmerup.biz - även på Facebook
Testsiten: http://testing.holmerup.biz (gilla gärna Facebook-sidan)


Utloggad tsmalmbe

Jag ska svara lite längre här.

Ett flertal olika komponenter inblandade. Ingen orsak större eller mer betydelsefull än den andra. Det längsta problemet var för en par veckor sen, 3 timmar. Sådär på riktigt ur teknisk synvinkel. Nu vet jag att vi hade ett längre avbrott som jag helt enkelt inte märkte, och det var inte direkt tekniskt. Det var ett bedrövligt misstag där wikin var den enda tjänsten på servern som inte steg upp korrekt efter en reboot. Detta är också korrigerat nu på så sätt att jag har lagt in monitorering (10 minuters fönster) på wikin, på samma sätt som vi haft på www tidigare. Förutom detta så har vi en administrativ Slack-kanal där vi ser och hör dessa avbrott samt kan diskutera mer i detalj i realtid då nånting går snett. Du Claes som långtidsadministratör på wikin är givetvis mer än välkommen att delta i denna kanal. Det är en mycket slö kanal som endast aktiverar sig då det behövs, inget väldigt tjohejssanforum alltså.

Jag kan där också öppna lite mera detaljer kring infra, backups och sånt.

Slutkaneten och summan av kardemumman är väl denna: jag och vi uppskattar ditt jobb och din insats och det du gjort och skrivit är i så goda händer som det kan vara och innehållet skyddas och bevaras som kronjuveler.
.:: Jag mixar och mastrar din demo - ta kontakt :::: GTalk tsmalmbe@gmail.com / www.studiomjau.se / Min Soundcloud   / Mitt företag::.