Kontrollrummet

Författare Ämne: Det här med 64-bitars Windows  (läst 5529 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Inloggad Wernborg

  • Administrator
  • Johnny Cash
  • *******
  • Antal inlägg: 8 268
  • Moderator
    • Visa profil
Det här med 64-bitars Windows
« skrivet: 06.06.2009, 20:59:48 »
Har Vista 64-bitars med 8 gb ram på min dator. (i7-processor)

Jag har valt att installera Reaper 32bitars för att mina favvopluggar (Guitarsuite och Kjaerhus) inte funkar i 64-bitars Reaper.

Hur blir med med RAM-minnet då? Windows kan ju tillgodogöra sig minnet men hur är det med ett 32-bitarsprogram på 64-bitars OS?

Blir det bättre än på ett 32-bitars OS eller är det skit samma?

Jag tycker man borde tjäna lite på det trots allt. Windows borde ju rulla bättre i alla fall?

Utloggad Zyan

  • Don Zyan
  • Idol
  • ****
  • Antal inlägg: 1 929
  • I´m the Z
    • Visa profil
SV: Det här med 64-bitars Windows
« Svar #1 skrivet: 07.06.2009, 17:34:54 »
Nu körde jag in Windows 7 RC 64 bitars.

Provade först med 64bitars Cubase 5, det fungera inte med ljudkortet för att jag hade ingen möjlighet att välja "Saffire Asio Driver" som Asio Driver i Device setup.

Ut med Cubase 64 och sen in med Cubase 32, fortfarande på 64bitars os. Nu går det att välja vilken. Verkar fungera stabilt, dock enligt uppgift fungerar det inte med allt mitt minne. Dock ska alla 32bitars pluggar nu fungera vilket är en stor fördel. Fast alla drivisar till hårdvara som är kopplat via usb och firewire måste klara 64bitars system.

Inloggad Wernborg

  • Administrator
  • Johnny Cash
  • *******
  • Antal inlägg: 8 268
  • Moderator
    • Visa profil
SV: Det här med 64-bitars Windows
« Svar #2 skrivet: 07.06.2009, 20:05:50 »
Hade varit kul att få en prestandajämförelse med 32 resp. 64-bitars OS på samma hårdvara. Är det något du tänker testa?

Utloggad Zyan

  • Don Zyan
  • Idol
  • ****
  • Antal inlägg: 1 929
  • I´m the Z
    • Visa profil
SV: Det här med 64-bitars Windows
« Svar #3 skrivet: 07.06.2009, 20:16:29 »
Hade varit kul att få en prestandajämförelse med 32 resp. 64-bitars OS på samma hårdvara. Är det något du tänker testa?
Hade det funnits ett bra benchmarktest med orginalpluggar i Cubase så hade jag gjort det. Men nu har jag redan tagit bort 64bit.

Inloggad Wernborg

  • Administrator
  • Johnny Cash
  • *******
  • Antal inlägg: 8 268
  • Moderator
    • Visa profil
SV: Det här med 64-bitars Windows
« Svar #4 skrivet: 07.06.2009, 20:33:21 »
Det är marginell prestandaskillnad mellan 64bitar och 32 bitar.
Om man behöver mycket minne så ger 64 bitar en knuff naturligtvis.
Men är behovet av minne liknande, marginellt.

Antalet aktiva pluggar. Är det inte minnet som hjälper till där? I så fall vill man ju nästan alltid ha mer minne?

Utloggad trombonisten

  • Nykomling
  • *
  • Antal inlägg: 46
    • Visa profil
SV: Det här med 64-bitars Windows
« Svar #5 skrivet: 08.06.2009, 18:22:01 »
Klart antalet pluggar blir fler under 64 bitar vs 32.

Nix. Det beror på var begränsningen sitter. Är det CPU-kraft som sätter begränsningen så kan max antal pluggar till och med bli lägre. Orsaken är hur programkod mellanlagras i cache.

Minne brukar bara vara begränsningen om det är många instrument man kör (Vsti), inte effektpluggar. I sådana fall blir mer minne en finess.

// Gunnar

Inloggad Wernborg

  • Administrator
  • Johnny Cash
  • *******
  • Antal inlägg: 8 268
  • Moderator
    • Visa profil
SV: Det här med 64-bitars Windows
« Svar #6 skrivet: 08.06.2009, 20:31:12 »
Men om vi kommer till saken.


Tror ni det skulle bli bättre med min config att köra Vista 32-bitars?
« Senast ändrad: 08.06.2009, 20:32:44 by Wernborg »

Utloggad Dividend

  • Elvis
  • *******
  • Antal inlägg: 10 317
  • Den som noterar musik, använder inte gitarr!
    • Visa profil
SV: Det här med 64-bitars Windows
« Svar #7 skrivet: 15.11.2010, 19:56:45 »
Windows är en legacy-produkt, sen starten, liksom win3.11 (16bit) kunde man i win95/XP (32bit) köra 16-bitarsprogram.

win7 har ju två program files-mappar, en för 32bits och en för 68... Och det skulle inte förvåna mig om man köra 16 bits fortfarande) (?) t ex i ett dosfönster, skall testa nån dag här

Lite sent svar. Men ändå :)
https://soundcloud.com/user7789882

Inloggad Wernborg

  • Administrator
  • Johnny Cash
  • *******
  • Antal inlägg: 8 268
  • Moderator
    • Visa profil
SV: Det här med 64-bitars Windows
« Svar #8 skrivet: 15.11.2010, 20:02:35 »
Ja, nu kör jag ju inte ens Vista längre, utan har rullat på Windows 7 64bitars ett längre tag och det rullar otroligt smidigt. Samma dator som ovan. Nästa projekt blir att skifta till Reaper 64bitars också för att på riktigt kunna nyttja internminnet.

Utloggad Dividend

  • Elvis
  • *******
  • Antal inlägg: 10 317
  • Den som noterar musik, använder inte gitarr!
    • Visa profil
SV: Det här med 64-bitars Windows
« Svar #9 skrivet: 15.11.2010, 20:13:45 »
Låter vettigt W! :)
https://soundcloud.com/user7789882

Utloggad Clemens

  • Legend
  • *****
  • Antal inlägg: 3 003
    • Visa profil
SV: Det här med 64-bitars Windows
« Svar #10 skrivet: 15.11.2010, 20:55:21 »
Finns en wrapper som tillåter att köra 32 bitars program i 64 bitars miljö.. ( fick tips av Bribedant, har du testat?)
Om den funkar som tänkt kan man ju köra Cubase 64-bitars + waves tex... :) Har inte testkört!

http://jstuff.wordpress.com/jbridge/
 

Inloggad Wernborg

  • Administrator
  • Johnny Cash
  • *******
  • Antal inlägg: 8 268
  • Moderator
    • Visa profil
SV: Det här med 64-bitars Windows
« Svar #11 skrivet: 15.11.2010, 20:55:59 »
Finns en wrapper som tillåter att köra 32 bitars program i 64 bitars miljö.. ( fick tips av Bribedant, har du testat?)
Om den funkar som tänkt kan man ju köra Cubase 64-bitars + waves tex... :) Har inte testkört!

http://jstuff.wordpress.com/jbridge/
 

Nice. Får prova den ifall några av pluggarna bråkas. Tack för tipset.