Kontrollrummet

Ihoplänkade händelser

  • Freefest på Nef: 20.02.2009

Författare Ämne: Imroviserad och experimentiell musik  (läst 2021 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

DåligtGehör

  • Gäst
Imroviserad och experimentiell musik
« skrivet: 10.02.2009, 00:27:23 »
En massa jävligt spännande musik...
Torsdag http://nefertiti.se/program/?view=630
Fredag http://nefertiti.se/program/?view=631
Båda dagarna http://nefertiti.se/program/?view=632

DåligtGehör

  • Gäst
SV: Imroviserad och experimentiell musik
« Svar #1 skrivet: 21.02.2009, 19:24:12 »
Kan då säga att det var en riktigt bra kväll. Ett klart varierat uttryck.

Inledde gjorde Nina de Heney ensam på kontrabas. Tre stycken av olika karaktär. Det första ett stycke med mycket driv för att i de senare bli mer kontemplativ. Använde många spelsätt på basen för att väva samman ett både stort och finkänsligt spel. En spännande och mycket duktig skapare av musik.

Lokomotif Konkret, som heller aldrig förren nu har hört. Jag hade vissa förhoppningar om att de skulle på något sätt, sitt sätt, kunna skapa samma energier som jag upplevt på konserter med Hild Sofie Tafjord, Audun Kleive, Supersilent och några få till, men som man så sällan upplever från musker/musikgrupper. Och jag blev inte besviken. Ta chansen att höra dem när ni har!

Sudden Infant - Musique Concrète, ett slags performance med elektronik, kropp och mimik, tal. Kändes bra och vältajmat mitt i musiken.

Han Bennink trio



Underbart att se och höra en sådan vital frijazzens ålderman. Är det så att där den tyska frijazzen många gånger är allvarlig och frenetisk så är den holländska mer upptågsaktig med lite gycklel och skådespel som en ibland befriande ingrediens. Tänker även på Willem Breuker Kollektief som i än högre grad blandar in humor.