Kontrollrummet

VST link / FX Teleport - annat?

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Jocke

  • Legend
  • *****
    • Antal inlägg: 4 408
    • Visa profil
Jag tycker det låter som en strålande idé att kunna lägga mjukvarusyntar och effekter i ett "rack" i en annan dator och koppla ihop med sin DAW. Har hittat de här:

http://www.steinberg.net/en/products/musicproduction/v_stack_product.html

http://www.fx-max.com/fxt/product.html

Någon som provat, sett dem "live" eller har andra erfarenheter?

V-stack kopplas samman med "VST Link" som väl finns i de flesta program från Steinberg och kanske även andra? En fördel skulle kunna vara att man använder ljudkortens digitala in/utgångar för att kommunicera och då ligger man ju kvar i samma format som man redan jobbar i. En nackdel är att man behöver dedicerade kanaler för att kommunicera så i sin DAW behöver man ett ljudkort med lediga kanaler.

Kostnad. V-stack: c:a 500kr + en extra dator med ljudkort samt ev ug av ljudkort i DAW för lediga kanaler)


FX Teleport kopplas samman med vanligt Ethernet och kommunicerar med TCP/IP. Nätverkskort kostar ju inga pengar idag så även om man skulle vilja ha dedicerade kort blir det så att säga inga pengar av det. En nackdel kan väl vara att att man byter format på kommunikationen för att köra över LAN. En fördel kan vara att man kan dimensionera den här datorn för sekundärlagring och därmed göra backuper utan att låsa upp sin DAW.

Mjukvara för en host+server kostar $178 (c:a 1100SEK) till det behövs en extra dator med LAN-kort.

Nu har jag bara skummat lite på ytan. Det kanske är bättre att lägga de här slantarna på en riktigt snabb dator? Å andra sidan kommer ju inte mjukvarorna att ställa mindre krav i framtiden så det blir nog "tjockt" rätt fort ändå! Man får ju inte heller så mycket dator för de pengar det handlar om här.

Ser fram emot synpunkter och erfarenheter!

/Jockehttps://soundcloud.com/jockepocke-1