Kontrollrummet
Kontrollrummets RSS-feed Kontrollrummets RSS-feed
Kontrollrummets RSS-feed Kontrollrummets Wiki RSS-feed
+  Kontrollrummet
|-+  Studiohårdvara» Övrig utrustning» Behringer ADA8200 8 kanaler preamp också
Username:
Password:
Sidor: [1] 2   Gå ned
Digg This! 
  Skriv ut  
Författare ämne: Behringer ADA8200 8 kanaler preamp också  (läst 721 gånger) 0
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Tack för att du besöker kontrollrummet.com. Vi vill påminna dig om att också DU kan bli en aktiv medlem (och tillika bli av med detta meddelande!) genom att registrera dig och delta i diskussionerna här.
Burnin_Sven
Talang
**

Karma: 0
Offline Offline

Gick med: 07.03.2014
Medlem #: 2098
Antal inlägg: 318
Demokvota:


Visa profil
« skrivet: 10.09.2017, 20:31:13 »

Uppdaterade i sista inlägget med den för närvarande bästa videon och härmed även i första inlägget. Får kolla upp hur man får det att spela upp i tråden.

http://www.youtube.com/watch?v=Z0cuzwA4C-s
 
2006 spänn för den här verkar vara århundradets pris för en hemma pulare. Jag måste således göra en rättvis video om den tycker jag.

Men lite kort - genom att loopa ADAT in till ADAT ut så blir den en också fristående 8 kanalig preamp.

Jag såg nämligen en film på youtube som blev lite som en uppenbarelse efter alla år jag lekt med det här och insåg att jag gjort helt fel när det gäller en mängd saker när jag spelat in musik genom åren. Ja vad ska man säga det går att lära gamla hundar att sitta typ. Det blir ju riktigt avgörande att rätta till för att den ska låta så bra den kan så det måste fixas till innan jag postar här igen.

Sorry jag är lite klantig men jag uppdaterar så fort jag vridit till det.
« Senast ändrad: 20.09.2017, 17:19:39 av Burnin_Sven » Loggat
MaxB
Elvis
*******

Karma: 69
Offline Offline

Gick med: 26.01.2008
Medlem #: 751
Antal inlägg: 16 447
Demokvota:



Visa profil
« Svara #1 skrivet: 10.09.2017, 21:45:49 »

Lyssnade och hörde ingen skillnad.
Fiffigt att du hittade en bra lösning på det som såg ut att vara ett dilemma.
Loggat

Jag lever i dået nu och är ingen kändis. Det är min Mini-Magitron - på Youtube och Google
Burnin_Sven
Talang
**

Karma: 0
Offline Offline

Gick med: 07.03.2014
Medlem #: 2098
Antal inlägg: 318
Demokvota:


Visa profil
« Svara #2 skrivet: 11.09.2017, 00:46:00 »

Yes läs nedan
« Senast ändrad: 12.09.2017, 00:40:36 av Burnin_Sven » Loggat
MaxB
Elvis
*******

Karma: 69
Offline Offline

Gick med: 26.01.2008
Medlem #: 751
Antal inlägg: 16 447
Demokvota:



Visa profil
« Svara #3 skrivet: 11.09.2017, 12:10:59 »

Kul med pyssel och att trimma systemet.
Loggat

Jag lever i dået nu och är ingen kändis. Det är min Mini-Magitron - på Youtube och Google
Burnin_Sven
Talang
**

Karma: 0
Offline Offline

Gick med: 07.03.2014
Medlem #: 2098
Antal inlägg: 318
Demokvota:


Visa profil
« Svara #4 skrivet: 12.09.2017, 00:41:47 »

uppdatering i första för den som läste innan jag tog bort det jag måste vrida till en sak som sagt
Loggat
Burnin_Sven
Talang
**

Karma: 0
Offline Offline

Gick med: 07.03.2014
Medlem #: 2098
Antal inlägg: 318
Demokvota:


Visa profil
« Svara #5 skrivet: 17.09.2017, 00:33:14 »

Testar lite igen för att lyssna så jag får koll på ADA8200 preampen och kan göra den rättvisa. Allt pekar dock på att den är så in i hellsicke mycket bättre än vad jag nånsin kan både spela och spela in musik.

Lite bakrundsinfo.
Jag försöker att få nytta av alla gamla datorer och all musikutrustning typ ljudkort preampar etc. Vid varje datoruppgradering så har det i alla fall blivit så att jag åkt på att uppdatera hårdvara eller blivit sugen på nåt nytt. Jag har aldrig gjort mig av med något faktsikt så det finns ljudkort och allt till samtliga datorer jag har. Alla är fullt kompetenta i sin tid att producera all musik som gjordes då och även det mesta som görs nu för så bra ha datorerna varit runt 10 år nu.

Så jag fick en ide att använda dom i flock för multikanal inspelning med möjlighet till separata hörlurs mixar för kanske fyra pers på så sätt att jag tänker mig dom som digitala versioner av fysiska mixrar mer än datorer där dom flesta inte spelar in utan bara spelar ut kanalerna från ljudkortet till en separat inspelningsdator. Då behöver dom inte jobba så hårt och kan göra andra coola grejor istället.

När det gäller hörlursmixar så krävs det två utgångar per musikant och då kommer man inte långt med ett fyra kanalers ljudkort. Så bara där ökar man upp möjligheterna om man tänker så här och ändå har grejorna.

Problemet blir att man ofta får förhålla sig till antalet in och utgångar man har tillhands för varje dator/mixer om man tänker sig att köra ett sånt här semi analogt/digitalt system i  cluster eller vad man ska kalla det. Jag föredrar att tänka i termer hur många kanaler systemet får/blir tillgängligt baserat på hur många in och ut jag kan få beroende på hur jag tänker och kopplar. Kort sagt analog patchbay/koppla sladdar tänk.

Detta kan man givetvis göra med en ensam modern kraftfull dator och ändå sända det live som jag också är intresserad av med ADA8200 preampen och ett Behringer FW ljudkort som i princip verkar vara byggt för ADA8200 preampen så om man använder den som det är tänkt så får man åtta kanaler till in och ut. Men då åker jag ju på att köpa prylar igen och jag har ju redan skitbra grejor i mängder som funkar kanonbra fortfarande.

Nu ska jag bara få det att låta bra live också så nu testar jag hur det funkar med presets eller om det är bättre att köra mera rått från mickarna och anpassa sig efter rummet och hitta bästa avståndet för mickar och sånt eller en kombination.

När man kopplar ihop grejor på det här viset så måste man justera in anläggningen i förhållande till noll. Det vill säga man får sätta alla reglar på allting på noll. Alltså ingen gain och bort med pads också. Sen får man hitta det optimala avståndet i förhållande till hur det låter bäst med starkast möjliga signal utan att det klipper och sen först kan man justera gain och sånt. Det vill säga det blir olika varje gång man ställer upp grejorna om man inte som i mitt fall faktiskt vill att det ska låta mitt grage om inspelningen/live sändningen. I ett sånt läge får man bestämma sig för hur stor "bubbla" av rummet man vill eller max kan ta med utan att det blir för jäkla spacigt. Det är lätta att det blir väldigt spretigt och tunt men jag tror att det går att få till det helt ok.

Snart är det väl klart ändå får jag hoppas så kan köra igång och lira.

Jag lägger till och städar bort videoklipp vart efter jag går framåt för det är ändå sånt som bara är till att kunna lyssna själv hur det låter. Ska uppdatera första inlägget och titeln också när jag är lite mera i mål och kan dema hur ADA8200 preampen låter live lite mera seriöst.

Edit: Sparar den här videon så länge men jag fattar inte hur man får video att spela direkt i tråden

Första länken är senaste bästa ljud mässigt och givetvis även "konstnärligt" . Resten är tester där jag meckar och lirar samt även lite svammel för hardcore fansen.

https://youtu.be/Z0cuzwA4C-s

https://www.youtube.com/watch?v=2sk_nWi5jrY

http://www.youtube.com/watch?v=qxZsjZGVl7c

« Senast ändrad: 17.09.2017, 06:07:40 av Burnin_Sven » Loggat
MaxB
Elvis
*******

Karma: 69
Offline Offline

Gick med: 26.01.2008
Medlem #: 751
Antal inlägg: 16 447
Demokvota:



Visa profil
« Svara #6 skrivet: 17.09.2017, 15:51:21 »

Det är intressant med utveckling, även (eller i mitt fall) framförallt, då den sker med gammal utrustning. Det är vad som gäller för mig. Det mesta är äldre grejer, i min studio.

Youtube.com-länkarna brukar fungera om du tar bort s i https
men YouTube.be länkarna kan inte tolkas av kontrollrummets kod.

Översta länken fungerar därför istället med
http://www.youtube.com/watch?v=Z0cuzwA4C-s


« Senast ändrad: 17.09.2017, 16:02:12 av MaxB » Loggat

Jag lever i dået nu och är ingen kändis. Det är min Mini-Magitron - på Youtube och Google
Burnin_Sven
Talang
**

Karma: 0
Offline Offline

Gick med: 07.03.2014
Medlem #: 2098
Antal inlägg: 318
Demokvota:


Visa profil
« Svara #7 skrivet: 17.09.2017, 16:59:58 »

Edit: Nej det hjälper inte om jag skriver http och inget s. Jag tror jag har för gammalt os i datorn

Ok tack för svar ska se om jag kan rådda till det på nåt sätt för jag tror att jag testade att ta bort s från https men jag kanske inte fick till det.

Gammalt är verkligen gott när det gäller musikinspelnings utrustning och även när det gäller datorer sedan säkert 10 år tillbaka. Du ser ju och hör på din egen video från ditt senaste samarbete att det kan låta jäkligt bra även med äldre grejor och det jag försöker är att få det att låta bra även i direktsändning.

Det är en bit kvar speciellt med basen för den hörs knappt när man lyssnar på Ipaden oavsett om jag drar upp den i mixen. Det blir lite väl midigt också som jag hade det inställt igår. Sent blev det sent igår också så jag fick fes sjunga för att inte väcka frugan så att sången låter skit beror en del på det också.

Men generellt så inser jag att det går att få det att låta bra om man tänker till när det gäller mick placeringar och tar hänsyn till den fysiska miljön man spelar in i.
« Senast ändrad: 17.09.2017, 17:18:29 av Burnin_Sven » Loggat
MaxB
Elvis
*******

Karma: 69
Offline Offline

Gick med: 26.01.2008
Medlem #: 751
Antal inlägg: 16 447
Demokvota:



Visa profil
« Svara #8 skrivet: 17.09.2017, 20:27:57 »

Jo det hjälper men du förstod nog inte nästa förutsättning.

Repeterar:

Youtube.com-länkarna brukar fungera om du tar bort s i https
men YouTube.be länkarna kan inte tolkas av kontrollrummets kod
« Senast ändrad: 17.09.2017, 20:30:37 av MaxB » Loggat

Jag lever i dået nu och är ingen kändis. Det är min Mini-Magitron - på Youtube och Google
Burnin_Sven
Talang
**

Karma: 0
Offline Offline

Gick med: 07.03.2014
Medlem #: 2098
Antal inlägg: 318
Demokvota:


Visa profil
« Svara #9 skrivet: 17.09.2017, 21:03:14 »

Jo jag testade kolla i första inlägget och så vitt jag kan se så verkar det inte vara en youtube be länk just den i alla fall. Det verkar kunna bli lite olika från gång till gång. Men det spelar absolut ingen roll för mig det inte är många som kollar varken på forum eller på youtube längre så det är bara en service så man slipper hoppa från tråden om man inte vill det.
Loggat
MaxB
Elvis
*******

Karma: 69
Offline Offline

Gick med: 26.01.2008
Medlem #: 751
Antal inlägg: 16 447
Demokvota:



Visa profil
« Svara #10 skrivet: 17.09.2017, 21:26:53 »

Jo jag testade kolla i första inlägget och så vitt jag kan se så verkar det inte vara en youtube be länk just den i alla fall. Det verkar kunna bli lite olika från gång till gång. Men det spelar absolut ingen roll för mig det inte är många som kollar varken på forum eller på youtube längre så det är bara en service så man slipper hoppa från tråden om man inte vill det.

Här är mina femtio spänn...
En länk du ger, är: https://youtu.be/Z0cuzwA4C-s

Fungerar istället (som jag skrev, så här):
http://www.youtube.com/watch?v=Z0cuzwA4C-s

Fungerar även om du fått den, från en mobil enhet
http://m.youtube.com/watch?v=Z0cuzwA4C-s
Men, då måste du även ersätta m med www

Citat




« Senast ändrad: 17.09.2017, 21:41:49 av MaxB » Loggat

Jag lever i dået nu och är ingen kändis. Det är min Mini-Magitron - på Youtube och Google
Burnin_Sven
Talang
**

Karma: 0
Offline Offline

Gick med: 07.03.2014
Medlem #: 2098
Antal inlägg: 318
Demokvota:


Visa profil
« Svara #11 skrivet: 20.09.2017, 13:50:59 »

Det är möjligt att det ser ut på ett speciellt sätt och även fungerar på ett speciellt sätt på en PC eller android nalle men de förslag du ger gör ingen skillnad över huvud taget dessvärre. Allt som kommer är en länk hur jag än skriver oavsett om det är från ipaden eller datorn.

Om du kollar i första inlägget så ser du (i alla fall så blir det så på mina grejor) att jag har ändrat till det du föreslår men det hjälper inte.

Testar att citera ditt inlägg med funkande video oxå
« Senast ändrad: 20.09.2017, 17:20:57 av Burnin_Sven » Loggat
Burnin_Sven
Talang
**

Karma: 0
Offline Offline

Gick med: 07.03.2014
Medlem #: 2098
Antal inlägg: 318
Demokvota:


Visa profil
« Svara #12 skrivet: 20.09.2017, 17:21:55 »


[/quote]

Här är mina femtio spänn...
En länk du ger, är: https://youtu.be/Z0cuzwA4C-s

Fungerar istället (som jag skrev, så här):
http://www.youtube.com/watch?v=Z0cuzwA4C-s

Fungerar även om du fått den, från en mobil enhet
http://m.youtube.com/watch?v=Z0cuzwA4C-s
Men, då måste du även ersätta m med www

Citat





[/quote]
Loggat
Burnin_Sven
Talang
**

Karma: 0
Offline Offline

Gick med: 07.03.2014
Medlem #: 2098
Antal inlägg: 318
Demokvota:


Visa profil
« Svara #13 skrivet: 20.09.2017, 17:24:28 »

Av någon outgrundlig anledning så kan jag citera dina inlägg och då funkar videosarna men skriver jag exakt lika som du i ett eget inlägg så hjälper det inte helt enkelt.
Loggat
Burnin_Sven
Talang
**

Karma: 0
Offline Offline

Gick med: 07.03.2014
Medlem #: 2098
Antal inlägg: 318
Demokvota:


Visa profil
« Svara #14 skrivet: 20.09.2017, 17:26:33 »

Citat
Dubbelkollar

http://www.youtube.com/watch?v=Z0cuzwA4C-s
« Senast ändrad: 20.09.2017, 17:30:28 av Burnin_Sven » Loggat
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Tags:
Sidor: [1] 2   Gå upp
Digg This! 
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Theme by webtechnica.com.


Google besökte denna sida senast 19.09.2017, 04:29:46