Kontrollrummet
Kontrollrummets RSS-feed Kontrollrummets RSS-feed
Kontrollrummets RSS-feed Kontrollrummets Wiki RSS-feed
+  Kontrollrummet
|-+  Mjukvara» Cubase» Nybörjarfråga Cubase
Username:
Password:
Sidor: [1]   Gå ned
Digg This! 
  Skriv ut  
Författare ämne: Nybörjarfråga Cubase  (läst 1408 gånger) 0
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Tack för att du besöker kontrollrummet.com. Vi vill påminna dig om att också DU kan bli en aktiv medlem (och tillika bli av med detta meddelande!) genom att registrera dig och delta i diskussionerna här.
Emulator
- - -
Johnny Cash
******

Karma: 76
Offline Offline

Gick med: 21.02.2007
Medlem #: 5
Antal inlägg: 8 598
Demokvota:


Visa profil
« skrivet: 23.02.2017, 01:02:26 »

Hejhej.

Jag besökte Jonnerstones Studio soundtemple och blev totalt förälskad i hur cubase kan justera pitch, tempo och audio generellt.

Nu sitter jag ju och fiser med Logic i studion, men jag blev nyfiken på cubase.

Ett par frågor:

- måste licensen ligga på dongeln, eller kan man checka ut en licens en viss tid? CAD-program har denna feature, så att man kan ta med sig en laptop utan att behöva bryta av HW-låset.

- Finns demoversioner längre än 30 dagar? Kanske att hyra? 5600 svenska riksdaler är ju en hel del pengar, och eftersom jag börjar bli gammal och dessutom är rätt dum, så finns en stor risk att tröskeln blir för stor och jag helt enkelt inte lär mig något och har en dyr PC i studion också. Även om det nästan är värt att exportera spår för att hantera i cubase och sedan stoppa tebax...



Vad tycker ni? Ska jag testa? och ni som kört bägge, har Logic X liknande audiohantering, eller kanske i nästa logic?

/T
Loggat

Bribedant
Idol
****

Karma: 10
Offline Offline

Gick med: 13.02.2010
Medlem #: 1466
Antal inlägg: 1 322
Demokvota:



Visa profil
« Svara #1 skrivet: 23.02.2017, 03:05:53 »

AHRRRMMMREAPERUGHM, HOST host  Wink
Loggat
spacetrucker
Idol
****

Karma: 13
Offline Offline

Gick med: 21.03.2007
Medlem #: 326
Antal inlägg: 1 870
Demokvota:


Anything too stupid to be said, is sung.


Visa profil Hemsida
« Svara #2 skrivet: 23.02.2017, 07:57:43 »

Jag har för mig att licensen sitter enbart på donglen. Själv kör jag med Cubase Artist som är lite billigare men som räker bra för mina behov... nog för att jag med jämna mellanrum sneglar på en uppdatering till Cubase Pro Tongue
Pro har bättre VU-meter åtminståne har jag för mig, nåt jag faktiskt saknar ibland.
Jag har "alltid" (ända sedan min förssta crackade version unsure) jobbat med Cubase... har aldrig ens funderat på nåt annat. Har nog haft helt laglig licens nu en låång tid Cool.
Fördelen med dongeln är ju att jag kan ha Cubasen installerad på flere maskiner. Jag har den på min tabletop men även på min laptop. Det gäller ju bara att komma ihåg att ha donglen med sig...

//Space
« Senast ändrad: 23.02.2017, 08:01:24 av spacetrucker » Loggat

Life is too short to remove USB safely
Claes
Obotlig optimist :)
Legend
*****

Karma: 44
Offline Offline

Gick med: 24.02.2007
Medlem #: 36
Antal inlägg: 3 313
Demokvota:


Yoda


Visa profil Hemsida
« Svara #3 skrivet: 23.02.2017, 12:13:39 »

Jäpp - det stämmer att licensen ligger i dongeln.
En fördel är som sagt att man kan ha programmet installerat på hur många datorer som helst - och så tar man bara med sig dongeln till den man använder för stunden.
En annan fördel är att man inte behöver vara uppkopplad mot internet och att man inte behöver köra med maskinspecifika challenge/response-koder, utan det är bara att tuta och köra om man behöver installer aom datorn eller uppgraderar den. smile
Detta är anledningar som gör att jag älskar donglar. smile
Loggat

MVH
Claes Holmerup
Privat: http://www.holmerup.com
Firmans webshop: http://shop.holmerup.biz - även på Facebook
Testsiten: http://testing.holmerup.biz (gilla gärna Facebook-sidan)
Emulator
- - -
Johnny Cash
******

Karma: 76
Offline Offline

Gick med: 21.02.2007
Medlem #: 5
Antal inlägg: 8 598
Demokvota:


Visa profil
« Svara #4 skrivet: 23.02.2017, 21:47:28 »

AHRRRMMMREAPERUGHM, HOST host  Wink

Ja, reaper är grymt, men har inte audiohanteringen cubase har om jag är rätt informerad?

Jäpp - det stämmer att licensen ligger i dongeln.
En fördel är som sagt att man kan ha programmet installerat på hur många datorer som helst - och så tar man bara med sig dongeln till den man använder för stunden.
En annan fördel är att man inte behöver vara uppkopplad mot internet och att man inte behöver köra med maskinspecifika challenge/response-koder, utan det är bara att tuta och köra om man behöver installer aom datorn eller uppgraderar den. smile
Detta är anledningar som gör att jag älskar donglar. smile

Donglar är ju bra, men reser man mycket är donglar något som tillsist går sönder, något som CAD-folket löst genom att man kan checka ut en licens och lägga på en dator tex en månad, så slipper man ta med sig dongeln. Det blir en licensfil och gör att man kan använda programvaran utan internet.

Skall klia mig i huvudet lite. Du har inte något pangerbjudande på cubase bundlat med omnisphere2 för 346 kronor eller så nu Claes?

smile
Loggat

Bribedant
Idol
****

Karma: 10
Offline Offline

Gick med: 13.02.2010
Medlem #: 1466
Antal inlägg: 1 322
Demokvota:



Visa profil
« Svara #5 skrivet: 24.02.2017, 00:00:13 »

Citat

Ja, reaper är grymt, men har inte audiohanteringen cubase har om jag är rätt informerad?


Jodå, Reaper kan allt Cubase kan och lite till men har en inlärningströskel som tog emot lite för en som börja få sämmre minne (som jag). Tog nyligen och emigrerade till Reaper efter 10 år med Cubase. Saknar inget och bli fortfarand impad av hur bra Reaper fixar vissa av min edit behov. Det enda jag saknar är Cubase midi editor som har ett bättre intreface. Dessutom, 50 dollar och inga jäkla dongels n shit smile
Loggat
Claes
Obotlig optimist :)
Legend
*****

Karma: 44
Offline Offline

Gick med: 24.02.2007
Medlem #: 36
Antal inlägg: 3 313
Demokvota:


Yoda


Visa profil Hemsida
« Svara #6 skrivet: 24.02.2017, 00:21:04 »

Skall klia mig i huvudet lite. Du har inte något pangerbjudande på cubase bundlat med omnisphere2 för 346 kronor eller så nu Claes?
Tyvärr kan jag inte sälja Omnisphere, eftersom Luthman (som är distributör i Sverige) inte vill veta av småhandlare som mig. Sad
Cubase kan man ju kanske prata om, men det är inte några jättemarginaler, så det är lättast att göra bra pris i paket ihop med något annat kul i så fall... Wink
Loggat

MVH
Claes Holmerup
Privat: http://www.holmerup.com
Firmans webshop: http://shop.holmerup.biz - även på Facebook
Testsiten: http://testing.holmerup.biz (gilla gärna Facebook-sidan)
Emulator
- - -
Johnny Cash
******

Karma: 76
Offline Offline

Gick med: 21.02.2007
Medlem #: 5
Antal inlägg: 8 598
Demokvota:


Visa profil
« Svara #7 skrivet: 25.02.2017, 21:23:32 »

Claes: Får fundera på cubase och en Qcon Pro kanske. Grymt sugen!
Loggat

Emulator
- - -
Johnny Cash
******

Karma: 76
Offline Offline

Gick med: 21.02.2007
Medlem #: 5
Antal inlägg: 8 598
Demokvota:


Visa profil
« Svara #8 skrivet: 25.02.2017, 21:24:59 »

Citat

Ja, reaper är grymt, men har inte audiohanteringen cubase har om jag är rätt informerad?


Jodå, Reaper kan allt Cubase kan och lite till men har en inlärningströskel som tog emot lite för en som börja få sämmre minne (som jag). Tog nyligen och emigrerade till Reaper efter 10 år med Cubase. Saknar inget och bli fortfarand impad av hur bra Reaper fixar vissa av min edit behov. Det enda jag saknar är Cubase midi editor som har ett bättre intreface. Dessutom, 50 dollar och inga jäkla dongels n shit smile

Inte är reaTune lika vass som cubase elastic audio? Eller har jag fel?
Loggat

Claes
Obotlig optimist :)
Legend
*****

Karma: 44
Offline Offline

Gick med: 24.02.2007
Medlem #: 36
Antal inlägg: 3 313
Demokvota:


Yoda


Visa profil Hemsida
« Svara #9 skrivet: 26.02.2017, 00:08:34 »

Claes: Får fundera på cubase och en Qcon Pro kanske. Grymt sugen!

Jag installerade en Qcon Pro X i en liten studio som kör ProTools, så jag har känt på den ordentligt - och hade jag bara haft platsen för det, så hade jag definitivt skaffat en sådan själv.
Eftersom jag har mer begränsat utrymme, så har jag fått nöja mig med Qcon Lite, som också är bra för sitt pris - men Pro X är helt klart en annan klass! smile
Loggat

MVH
Claes Holmerup
Privat: http://www.holmerup.com
Firmans webshop: http://shop.holmerup.biz - även på Facebook
Testsiten: http://testing.holmerup.biz (gilla gärna Facebook-sidan)
Bribedant
Idol
****

Karma: 10
Offline Offline

Gick med: 13.02.2010
Medlem #: 1466
Antal inlägg: 1 322
Demokvota:



Visa profil
« Svara #10 skrivet: 26.02.2017, 02:09:55 »

Citat

Ja, reaper är grymt, men har inte audiohanteringen cubase har om jag är rätt informerad?


Jodå, Reaper kan allt Cubase kan och lite till men har en inlärningströskel som tog emot lite för en som börja få sämmre minne (som jag). Tog nyligen och emigrerade till Reaper efter 10 år med Cubase. Saknar inget och bli fortfarand impad av hur bra Reaper fixar vissa av min edit behov. Det enda jag saknar är Cubase midi editor som har ett bättre intreface. Dessutom, 50 dollar och inga jäkla dongels n shit smile

Inte är reaTune lika vass som cubase elastic audio? Eller har jag fel?
Där satte du mig på pottan. Pitch korr pluggen ReaTune är i de situationer jag har använt den helt ljudmässigt artifakt fri. Finns inget i soundet som avslöjar en lätt pitch korrektion i en sur inspelning. Jag har ingen erfarenhet av Cubase "elastic audio". Elastic är väl tempo/speed korrigering, eller? Inte samma jobb som reaTune gör gissar jag. Reaper har en dedicerad funktion för matcha audio/audioloops till nytt tempo som jag inte jobbat mycket med. Men kolla Reapers tutorial vides. t.ex den om Stretch markers http://www.reaper.fm/videos.php#AqsIBFjcM_4. Bra och korta tutorials plus att man kan testa Reaper i fullversion i  sin pc/mac utan begränsningar så länge man har samvete gör det lätt att gilla Reaper och dess funktioner.
Loggat
Emulator
- - -
Johnny Cash
******

Karma: 76
Offline Offline

Gick med: 21.02.2007
Medlem #: 5
Antal inlägg: 8 598
Demokvota:


Visa profil
« Svara #11 skrivet: 27.02.2017, 00:26:53 »

Claes: Får fundera på cubase och en Qcon Pro kanske. Grymt sugen!

Jag installerade en Qcon Pro X i en liten studio som kör ProTools, så jag har känt på den ordentligt - och hade jag bara haft platsen för det, så hade jag definitivt skaffat en sådan själv.
Eftersom jag har mer begränsat utrymme, så har jag fått nöja mig med Qcon Lite, som också är bra för sitt pris - men Pro X är helt klart en annan klass! smile

Jag har ju kört med M-audio Projectmix,och nu när den sällat sig dit där faders aldrig dör, så saknar jag möjligheterna att dra i reglar, men framförallt transport med jogwheel och knappar när man spelar in! Skall fundera en stund, men så fort det blir pengar över  biggrin

Citat

Ja, reaper är grymt, men har inte audiohanteringen cubase har om jag är rätt informerad?


Jodå, Reaper kan allt Cubase kan och lite till men har en inlärningströskel som tog emot lite för en som börja få sämmre minne (som jag). Tog nyligen och emigrerade till Reaper efter 10 år med Cubase. Saknar inget och bli fortfarand impad av hur bra Reaper fixar vissa av min edit behov. Det enda jag saknar är Cubase midi editor som har ett bättre intreface. Dessutom, 50 dollar och inga jäkla dongels n shit smile

Inte är reaTune lika vass som cubase elastic audio? Eller har jag fel?
Där satte du mig på pottan. Pitch korr pluggen ReaTune är i de situationer jag har använt den helt ljudmässigt artifakt fri. Finns inget i soundet som avslöjar en lätt pitch korrektion i en sur inspelning. Jag har ingen erfarenhet av Cubase "elastic audio". Elastic är väl tempo/speed korrigering, eller? Inte samma jobb som reaTune gör gissar jag. Reaper har en dedicerad funktion för matcha audio/audioloops till nytt tempo som jag inte jobbat mycket med. Men kolla Reapers tutorial vides. t.ex den om Stretch markers http://www.reaper.fm/videos.php#AqsIBFjcM_4. Bra och korta tutorials plus att man kan testa Reaper i fullversion i  sin pc/mac utan begränsningar så länge man har samvete gör det lätt att gilla Reaper och dess funktioner.

Ja jo elastic audio hör väl mer till tempoe etc, men jag blev imponerad av Jonnerstones demo hur fantastiskt bra allt med audio kändes, upp ´ner i tempo, och pitchcorrect som lät fantabulastiskt bra. Det är möjligt att det också går att åstadkomma med reaper, men jag vill veta innan eftersom inspirationen försvinner som lönen när man inte är nöjd och måste mecka och lära sig igen smile

har reaper på nån burk, kanske skulle ladda hem en nyare och testa lite!
Loggat

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Tags:
Sidor: [1]   Gå upp
Digg This! 
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Theme by webtechnica.com.


Google besökte denna sida senast 09.08.2017, 07:44:22