Kontrollrummet
Kontrollrummets RSS-feed Kontrollrummets RSS-feed
Kontrollrummets RSS-feed Kontrollrummets Wiki RSS-feed
+  Kontrollrummet
|-+  Studiohårdvara» Datorer och Internet» Nytt grafikkort
Username:
Password:
Sidor: [1] 2   Gå ned
Digg This! 
  Skriv ut  
Författare ämne: Nytt grafikkort  (läst 1897 gånger) 0
Beskrivning: ...vad allt inverkar det på?
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Tack för att du besöker kontrollrummet.com. Vi vill påminna dig om att också DU kan bli en aktiv medlem (och tillika bli av med detta meddelande!) genom att registrera dig och delta i diskussionerna här.
spacetrucker
Idol
****

Karma: 13
Offline Offline

Gick med: 21.03.2007
Medlem #: 326
Antal inlägg: 1 870
Demokvota:


Anything too stupid to be said, is sung.


Visa profil Hemsida
« skrivet: 29.12.2016, 20:12:56 »

Grafikkortet i min dator suger. Fungerar perfekt då jag gör musik men så fort jag drar igång Adobe Premiere för att göra video skiter det sig... det går långsamt och hostar och hackar wacko.
Har nån av er en aning vad allt dom påverkas om jag byter grafikkort. Tycker mig minnas att jag läst nånstans att nån var tvungen att installera om Cubasen och pluggarna och hela paletten efter att ha bytt grafikkort. Eller är det bara en urban legend? Erferenheter nån?

//Space
Loggat

Life is too short to remove USB safely
jonnerstone
Ostälskare
Legend
*****

Karma: 9
Offline Offline

Gick med: 24.11.2007
Medlem #: 688
Antal inlägg: 2 855
Demokvota:


Lev nu!!


Visa profil Hemsida
« Svara #1 skrivet: 29.12.2016, 20:28:08 »

Grafikkortet i min dator suger. Fungerar perfekt då jag gör musik men så fort jag drar igång Adobe Premiere för att göra video skiter det sig... det går långsamt och hostar och hackar wacko.
Har nån av er en aning vad allt dom påverkas om jag byter grafikkort. Tycker mig minnas att jag läst nånstans att nån var tvungen att installera om Cubasen och pluggarna och hela paletten efter att ha bytt grafikkort. Eller är det bara en urban legend? Erferenheter nån?

//Space

Jag har bytt grafikkort några gånger genom åren man skapat musik på datorn och har aldrig behövt installera om varken Cubase eller pluggar. smile
Loggat
Gurano
Legend
*****

Karma: 28
Offline Offline

Gick med: 03.12.2008
Medlem #: 1068
Antal inlägg: 4 920
Demokvota:



Visa profil
« Svara #2 skrivet: 29.12.2016, 20:45:24 »

Har svårt att se grafikkortet ska spela roll för hur installerade program fungerar.
/G
Loggat

Kör hårt - så länge det ryker!
spacetrucker
Idol
****

Karma: 13
Offline Offline

Gick med: 21.03.2007
Medlem #: 326
Antal inlägg: 1 870
Demokvota:


Anything too stupid to be said, is sung.


Visa profil Hemsida
« Svara #3 skrivet: 29.12.2016, 21:11:27 »

Jag litar inte på datorer Tongue
Jag funderade även lite på att byta processor unsure åsså är det en fläkt som behöver bytas... men framför allt grafikkortet.
//Space
Loggat

Life is too short to remove USB safely
Gurano
Legend
*****

Karma: 28
Offline Offline

Gick med: 03.12.2008
Medlem #: 1068
Antal inlägg: 4 920
Demokvota:



Visa profil
« Svara #4 skrivet: 29.12.2016, 21:26:22 »

Jag litar inte på datorer Tongue
Jag funderade även lite på att byta processor unsure åsså är det en fläkt som behöver bytas... men framför allt grafikkortet.
//Space
Köp en ny dator och återvinning det som kan återvinnas, tex skärm minnen hd etc
Loggat

Kör hårt - så länge det ryker!
jonnerstone
Ostälskare
Legend
*****

Karma: 9
Offline Offline

Gick med: 24.11.2007
Medlem #: 688
Antal inlägg: 2 855
Demokvota:


Lev nu!!


Visa profil Hemsida
« Svara #5 skrivet: 29.12.2016, 21:32:09 »

Så länge du har korrekta drivisar till den hårdvara du byter ut så ska det inte vara några problem. Installerade program tar ju operativsystemet hand om och berättar du bara för det vilken hårdvara du änvänder så ska det inte bli några problem, iaf inte så länge hårdvaran stödjer ditt operativsystem.
Loggat
Bribedant
Idol
****

Karma: 10
Offline Offline

Gick med: 13.02.2010
Medlem #: 1466
Antal inlägg: 1 322
Demokvota:



Visa profil
« Svara #6 skrivet: 30.12.2016, 05:35:52 »

Grafikkortet i min dator suger. Fungerar perfekt då jag gör musik men så fort jag drar igång Adobe Premiere för att göra video skiter det sig... det går långsamt och hostar och hackar wacko.

Videokortet är inte boven. Det tar bara emot vad CPUn lyckas spotta ur sig. Om Premiere begär mer pixelmatte än CPUn hinner med så hackade det. Samma med ljudkort, hinner inte datorn tugga ljuddata tillräckligt fort hackar världens bästa ljudkort också. Jag kör Premiere på ett riktigt low end grafikkort men med hyfsade CPU /RAM resurser. Funkar bra. Btw, håller på att gå över till DaVinci Resolve 12. Gratis och lite snällare mot CPUn som det verkar.
Loggat
spacetrucker
Idol
****

Karma: 13
Offline Offline

Gick med: 21.03.2007
Medlem #: 326
Antal inlägg: 1 870
Demokvota:


Anything too stupid to be said, is sung.


Visa profil Hemsida
« Svara #7 skrivet: 30.12.2016, 11:49:16 »

Jag litar inte på datorer Tongue
Jag funderade även lite på att byta processor unsure åsså är det en fläkt som behöver bytas... men framför allt grafikkortet.
//Space
Köp en ny dator och återvinning det som kan återvinnas, tex skärm minnen hd etc

Vaddå ny... min dator är ju bara 2 å gammal  laugh
Nä, jag tror jag skall byta processor. Centralminnet är det inget problem med (16 GB)
Loggat

Life is too short to remove USB safely
Claes
Obotlig optimist :)
Legend
*****

Karma: 44
Offline Offline

Gick med: 24.02.2007
Medlem #: 36
Antal inlägg: 3 313
Demokvota:


Yoda


Visa profil Hemsida
« Svara #8 skrivet: 30.12.2016, 12:11:02 »

Du har väl grafik inbyggd på moderkortet också - det brukar ju finnas på de flesta kort nuförtiden...?
Testa i så fall processorns inbyggda grafik och se om det blir någon förändring, så kan du kanske utesluta eller bekräfta att du har problem med grafikkortet...
Loggat

MVH
Claes Holmerup
Privat: http://www.holmerup.com
Firmans webshop: http://shop.holmerup.biz - även på Facebook
Testsiten: http://testing.holmerup.biz (gilla gärna Facebook-sidan)
Bribedant
Idol
****

Karma: 10
Offline Offline

Gick med: 13.02.2010
Medlem #: 1466
Antal inlägg: 1 322
Demokvota:



Visa profil
« Svara #9 skrivet: 30.12.2016, 20:36:23 »

Grafikkortet i min dator suger. Fungerar perfekt då jag gör musik men så fort jag drar igång Adobe Premiere för att göra video skiter det sig... det går långsamt och hostar och hackar wacko.

Videokortet är inte boven. Det tar bara emot vad CPUn lyckas spotta ur sig. Om Premiere begär mer pixelmatte än CPUn hinner med så hackade det. Samma med ljudkort, hinner inte datorn tugga ljuddata tillräckligt fort hackar världens bästa ljudkort också. Jag kör Premiere på ett riktigt low end grafikkort men med hyfsade CPU /RAM resurser. Funkar bra. Btw, håller på att gå över till DaVinci Resolve 12. Gratis och lite snällare mot CPUn som det verkar.

Oops, jag som aldrig har fel på internet, hade fel! Videoedit programmet Resolve som jag håller på att sätta mig in i använder grafikkortets GPU rätt intensivt. Slö GPU, hackig video  dry
I och för sig smart då bra videokort har prestanda som en hel PC.
Loggat
Burnin_Sven
Talang
**

Karma: 0
Offline Offline

Gick med: 07.03.2014
Medlem #: 2098
Antal inlägg: 227
Demokvota:


Visa profil
« Svara #10 skrivet: 31.12.2016, 00:00:10 »

D
« Senast ändrad: 31.12.2016, 14:18:48 av Burnin_Sven » Loggat
Burnin_Sven
Talang
**

Karma: 0
Offline Offline

Gick med: 07.03.2014
Medlem #: 2098
Antal inlägg: 227
Demokvota:


Visa profil
« Svara #11 skrivet: 31.12.2016, 00:06:55 »

D
« Senast ändrad: 31.12.2016, 14:20:05 av Burnin_Sven » Loggat
spacetrucker
Idol
****

Karma: 13
Offline Offline

Gick med: 21.03.2007
Medlem #: 326
Antal inlägg: 1 870
Demokvota:


Anything too stupid to be said, is sung.


Visa profil Hemsida
« Svara #12 skrivet: 31.12.2016, 16:07:57 »

Såhär ser det ut då jag jobbar med video:


Datorn:
MODERKORT: ASUS M5A99Z EVO R2.0
PROCESSOR: AMD FX-6300 Six-Core Processor, 3500 Mhz
RAM: 16GB
GRAFIKKORT: AMD Radeon HD 7800 Series

//Space
Loggat

Life is too short to remove USB safely
Bribedant
Idol
****

Karma: 10
Offline Offline

Gick med: 13.02.2010
Medlem #: 1466
Antal inlägg: 1 322
Demokvota:



Visa profil
« Svara #13 skrivet: 31.12.2016, 18:00:19 »

Jisses! Vad är det? 4K video med en bunt av Premiere realtids effekter påslagna?
Loggat
spacetrucker
Idol
****

Karma: 13
Offline Offline

Gick med: 21.03.2007
Medlem #: 326
Antal inlägg: 1 870
Demokvota:


Anything too stupid to be said, is sung.


Visa profil Hemsida
« Svara #14 skrivet: 31.12.2016, 18:16:35 »

Jisses! Vad är det? 4K video med en bunt av Premiere realtids effekter påslagna?
Nädå. Stillbilder (jpg) + FullHD 50p video (1920x1080) +lite färgkorrigerin och zoom och crop
« Senast ändrad: 31.12.2016, 18:34:41 av spacetrucker » Loggat

Life is too short to remove USB safely
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Tags:
Sidor: [1] 2   Gå upp
Digg This! 
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Theme by webtechnica.com.


Google besökte denna sida senast 28.05.2017, 19:45:15