Kontrollrummet
Kontrollrummets RSS-feed Kontrollrummets RSS-feed
Kontrollrummets RSS-feed Kontrollrummets Wiki RSS-feed
+  Kontrollrummet
|-+  Riktiga instrument» Trummor» Oskulden
Username:
Password:
Sidor: [1]   Gå ned
Digg This! 
  Skriv ut  
Författare ämne: Oskulden  (läst 3787 gånger) 0
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Tack för att du besöker kontrollrummet.com. Vi vill påminna dig om att också DU kan bli en aktiv medlem (och tillika bli av med detta meddelande!) genom att registrera dig och delta i diskussionerna här.
Ahab
Nykomling
*

Karma: 6
Offline Offline

Gick med: 27.02.2007
Medlem #: 103
Antal inlägg: 44
Demokvota:


Visa profil
« skrivet: 27.02.2007, 19:22:57 »

Huga, ska jag våga ta oskulden på trumforumet med en fråga om eltrummor?

Iaf, problemet inbegriper ett eltrumset som vägrar skicka ut midinoter enligt GM-standard och EZdrummer som bara spelar efter GM-standard. Hur får man dom att komma överens?

Vill helst kunna spela i realtid och höra trummorna. Såg ett prog till mac som hette midipipe som kunde agera mellanhand och flytta toner efter anvisningar, men hittar inget liknande till win-miljö. Kör Cubase ifall det spelar ngn roll.

Och som vanligt är det inte personen som skrivit brevet som undrar utan en "kompis".
Loggat

The power of the Riff compels me!
Neko
Beatmaker
Talang
**

Karma: 4
Offline Offline

Gick med: 27.02.2007
Medlem #: 92
Antal inlägg: 140
Demokvota:


Jag hatar myspace


Visa profil
« Svara #1 skrivet: 27.02.2007, 19:24:38 »

Vad är det för trumset?
Loggat

Mixar och spelar in eget och andras material. Gör även gärna house-remixar.
Ahab
Nykomling
*

Karma: 6
Offline Offline

Gick med: 27.02.2007
Medlem #: 103
Antal inlägg: 44
Demokvota:


Visa profil
« Svara #2 skrivet: 27.02.2007, 19:25:48 »

Yamaha DTxplorer
Loggat

The power of the Riff compels me!
MrPhil
Idol
****

Karma: 17
Offline Offline

Gick med: 26.02.2007
Medlem #: 80
Antal inlägg: 1 378
Demokvota:


Visa profil
« Svara #3 skrivet: 27.02.2007, 19:51:05 »

Kan du skicka olika pads till olika midikanaler?
Isf är det bara att transponera!
Loggat
Ahab
Nykomling
*

Karma: 6
Offline Offline

Gick med: 27.02.2007
Medlem #: 103
Antal inlägg: 44
Demokvota:


Visa profil
« Svara #4 skrivet: 27.02.2007, 20:54:32 »

Kan du skicka olika pads till olika midikanaler?
Isf är det bara att transponera!

Vet inte om jag förstår riktigt. Menar du att skicka de pads som hamnar fel på en egen midikanal och transponera dem rätt med ngn plugg?

Grejerna är i gtb och jag i Skövde, så jag kan inte testa själv.. har tele- och msn-support härifrån  ph34r
Loggat

The power of the Riff compels me!
MrPhil
Idol
****

Karma: 17
Offline Offline

Gick med: 26.02.2007
Medlem #: 80
Antal inlägg: 1 378
Demokvota:


Visa profil
« Svara #5 skrivet: 28.02.2007, 18:36:09 »

Kan du skicka olika pads till olika midikanaler?
Isf är det bara att transponera!

Vet inte om jag förstår riktigt. Menar du att skicka de pads som hamnar fel på en egen midikanal och transponera dem rätt med ngn plugg?

Grejerna är i gtb och jag i Skövde, så jag kan inte testa själv.. har tele- och msn-support härifrån  ph34r
Nej inte riktigt.
Om du kan få modulen som skickar ut midi till Cubase att skicka ut på olika kanaler (en för varje pad) så bör du väl kunna ställa mottagande midikanal så den transponerar varje inkommande kanal till rätt not? Är inte ett dugg hemma på Cubase, men man ställer väl en kanal i recordläge för varje midikanal, o det borde väl gå att ställa flera olika samtidigt på olika kanaler. . . ju mer jag funderar på det, desto mer skeptisk blir jag till min egen idé...
Kan ni inte låna en annan modul att koppla padsen i så länge då?
Loggat
Ahab
Nykomling
*

Karma: 6
Offline Offline

Gick med: 27.02.2007
Medlem #: 103
Antal inlägg: 44
Demokvota:


Visa profil
« Svara #6 skrivet: 28.02.2007, 21:51:22 »

Nja, tror inte det hjälper ärligt talat. Eftersom man inte kan välja ton för en enskild pad tvivlar jag på att man kan välja kanal för dom...

Att byta modul vore ju att ge upp, har redan clasolsonlösningen att spela in audio direkt från modulen..
kan ju iofs spela in midi o flytta i efterhand o lyssna via modulen när man spelar in, men det är ju inte heller det ultimata, vill kunna spela in utan handpåläggning i efterhand.

edit:
har löst detta med en midi-insert - transformer.
2 villkor så var detta oerhört störiga problem fixat.
« Senast ändrad: 05.03.2007, 00:27:44 av Ahab » Loggat

The power of the Riff compels me!
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Tags:
Sidor: [1]   Gå upp
Digg This! 
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Theme by webtechnica.com.


Google besökte denna sida senast 05.11.2017, 05:52:14