Kontrollrummet
Kontrollrummets RSS-feed Kontrollrummets RSS-feed
Kontrollrummets RSS-feed Kontrollrummets Wiki RSS-feed
+  Kontrollrummet
|-+  Mjukvara» Reaper» PC för nermixning och master, vad krävs
Username:
Password:
Sidor: [1]   Gå ned
Digg This! 
  Skriv ut  
Författare ämne: PC för nermixning och master, vad krävs  (läst 28862 gånger) 0
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Tack för att du besöker kontrollrummet.com. Vi vill påminna dig om att också DU kan bli en aktiv medlem (och tillika bli av med detta meddelande!) genom att registrera dig och delta i diskussionerna här.
Emulator
- - -
Johnny Cash
******

Karma: 76
Offline Offline

Gick med: 21.02.2007
Medlem #: 5
Antal inlägg: 8 598
Demokvota:


Visa profil
« skrivet: 28.12.2013, 15:15:17 »

Hej. Förvisso en hårdvarufråga, men here goes:

Jag och Wernborg står inför den digra uppgiften att mixa untitled-skivan med Chrome, som vi jobbat med ett par månader. Säg 50 eller så... Roll Eyes

Vi funderar på att köra med reaper, som ju är en plattform man gemensamt kan ha. Alla effekter ligger redan i wavvarna. Det blir för rungt annars, en del låtar är ju på 90 spår, nerlusade med långa effekter.

Vi har också tänkt labba lite med teamviewer, vlc, och kanske reastream för att kunna sitta online och labba, och sedan dra en 320 kbps ljuström över nätet live sas.

hur mycket muskler behöver en pc? jag vet att reaper funkar på mac med, men efter en del googling verkar det som remote och reastream och annat buggar för mac.

jag har en laptop som skulle kunna användas med följande spec:

Interl i7-3540M CPU @ 3.0 GHz
16 GB minne
64bitars win7
256 Gb ssd

Vad tror ni, funkar den med säg 90 wavfiler, nån kompressor och eq här å där?
Loggat

Emulator
- - -
Johnny Cash
******

Karma: 76
Offline Offline

Gick med: 21.02.2007
Medlem #: 5
Antal inlägg: 8 598
Demokvota:


Visa profil
« Svara #1 skrivet: 28.12.2013, 15:22:23 »

Finns nån windows experience index också: 6,6

processor 7,3

minne 7,6

Hårddisk 7,9
Loggat

drloop
Idol
****

Karma: 11
Offline Offline

Gick med: 01.03.2007
Medlem #: 168
Antal inlägg: 1 343
Demokvota:


Visa profil Hemsida
« Svara #2 skrivet: 28.12.2013, 15:23:54 »

Jag kör gott och väl 100 kanaler med effekter och syntar i realtid på allt på en Intel i5 3570k och har aldrig varit över 50%.
Så 100 kanaler med effekter redan på spåren borde funka med nästan vilken skit som helst. Disken blir flaskhalsen i det fallet. Vissa DAW kör det mesta i ram nu för tiden så diskarna behöver inte heller köra i realtid på samma sätt som förut.

Så troligen kommer din PC att rocka och inte ha problem alls med uppgiften enligt din spec.
Loggat

Emulator
- - -
Johnny Cash
******

Karma: 76
Offline Offline

Gick med: 21.02.2007
Medlem #: 5
Antal inlägg: 8 598
Demokvota:


Visa profil
« Svara #3 skrivet: 28.12.2013, 15:25:57 »

Perfekt, då skall jag dra ner reaper på denna hoj så får vi se hur det går.

tack!
Loggat

Altsax
List-etta
***

Karma: 12
Offline Offline

Gick med: 21.01.2013
Medlem #: 1974
Antal inlägg: 817
Demokvota:


Musiken är lycka :-)


Visa profil Hemsida
« Svara #4 skrivet: 29.12.2013, 20:43:18 »

allt är ju redan lagt så du borde inte behöva ljudkorten av guld och diamanter
Det du ska göra handlar om att räkna om befintliga filer till nya befintliga filer.
Diskaccess är A och O
Din SSD + I7 borde absolut klara biffen.

Om du upplever att det går segt och vill snabba upp, tryck i mer internminne och gör en virtuell disk i minnet.
Då börjar vi prata höga hastigheter i dataöverföring smile

/Josef
Loggat
Emulator
- - -
Johnny Cash
******

Karma: 76
Offline Offline

Gick med: 21.02.2007
Medlem #: 5
Antal inlägg: 8 598
Demokvota:


Visa profil
« Svara #5 skrivet: 30.12.2013, 02:57:14 »

ja perfa då smile tror ngo en ssd skall räcka till med tanke på att jag har skivsvarvar i macen biggrin
Loggat

Bribedant
Idol
****

Karma: 10
Offline Offline

Gick med: 13.02.2010
Medlem #: 1466
Antal inlägg: 1 323
Demokvota:



Visa profil
« Svara #6 skrivet: 31.12.2013, 23:50:12 »

allt är ju redan lagt så du borde inte behöva ljudkorten av guld och diamanter
Det du ska göra handlar om att räkna om befintliga filer till nya befintliga filer.
Diskaccess är A och O
Din SSD + I7 borde absolut klara biffen.

Om du upplever att det går segt och vill snabba upp, tryck i mer internminne och gör en virtuell disk i minnet.
Då börjar vi prata höga hastigheter i dataöverföring smile

/Josef
Diskaccess är A och O ? Var får du det ifrån. Om en DAW är rätt konfigurerad är disken det sista som viker ned sig. 90 spår låter lite märkligt mycke men de lirar antagligen inte alla samtidigt. Specen är fullkomligt rimlig (även om du haft en gammal SATA disk  Tongue )
Loggat
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Tags:
Sidor: [1]   Gå upp
Digg This! 
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Theme by webtechnica.com.


Google besökte denna sida senast 18.09.2017, 03:21:08