Kontrollrummet
Kontrollrummets RSS-feed Kontrollrummets RSS-feed
Kontrollrummets RSS-feed Kontrollrummets Wiki RSS-feed
+  Kontrollrummet
|-+  Mjukvara» Pro Tools» gå över från Cubase 5 till Pro Tools 9 Svårt ?
Username:
Password:
Sidor: [1]   Gå ned
Digg This! 
  Skriv ut  
Författare ämne: gå över från Cubase 5 till Pro Tools 9 Svårt ?  (läst 44711 gånger) 0
Beskrivning: Bara en simpel fråga vad ni tror tycker
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Tack för att du besöker kontrollrummet.com. Vi vill påminna dig om att också DU kan bli en aktiv medlem (och tillika bli av med detta meddelande!) genom att registrera dig och delta i diskussionerna här.
zauron_87
Talang
**

Karma: 1
Offline Offline

Gick med: 31.03.2007
Medlem #: 370
Antal inlägg: 146
Demokvota:


jag


Visa profil Hemsida
« skrivet: 04.06.2011, 13:13:35 »

Har en ganska simpel fråga.

Har under väldigt många år alltid kört Cubase
Nu är det så jag börjat tröttna en hel del på Cubase, när det gäller framför allt Redigering av trummor
Jag läst och tittat på när folk kör Pro tools,, och inom det området ska det vara grymt.

Frågan är till er ,

Tror ni det tar lång tid att lära om sig till pro tools
känns ju som att det är ju en då jävligt lika

Är det nån som gjort nått sådant tidigare gått över.
Va kände ni va det svåraste och problem ni lixom stöter på vägen.

Förlåt för en basic fråga men är lite sådär tveksam om man ska lägga 5000 på ps9 elr om man eventuellt ska uppgradera sig till cubase 6
Loggat
Clemens
Legend
*****

Karma: 14
Offline Offline

Gick med: 28.02.2007
Medlem #: 134
Antal inlägg: 3 003
Demokvota:


Visa profil Hemsida
« Svara #1 skrivet: 04.06.2011, 13:59:13 »

Ja..kör ju själv cubase 5 och blev tvungen att köra logic på mac under en tid, men har man tänket från cubase tex så hittar man rätt. Ingen jättegrej tyckte jag, men tar lite tid innan man får lite flow...kanske inte svar på frågan direkt men alla musikprogram är ju uppbyggda ungefär på samma sätt... smile
Loggat
Wernborg
Administrator
Johnny Cash
*******

Karma: 66
Offline Offline

Gick med: 23.02.2007
Medlem #: 24
Antal inlägg: 7 886
Demokvota:


Moderator


Visa profil
« Svara #2 skrivet: 04.06.2011, 16:22:37 »

Eller Reaper för en billigare penning.
Loggat

zauron_87
Talang
**

Karma: 1
Offline Offline

Gick med: 31.03.2007
Medlem #: 370
Antal inlägg: 146
Demokvota:


jag


Visa profil Hemsida
« Svara #3 skrivet: 05.06.2011, 12:27:17 »

Ja..kör ju själv cubase 5 och blev tvungen att köra logic på mac under en tid, men har man tänket från cubase tex så hittar man rätt. Ingen jättegrej tyckte jag, men tar lite tid innan man får lite flow...kanske inte svar på frågan direkt men alla musikprogram är ju uppbyggda ungefär på samma sätt... smile

Precis så jag tänker med smile
Eller Reaper för en billigare penning.

Nej tack inte Reaper.
Loggat
Odrörir
Idol
****

Karma: 0
Offline Offline

Gick med: 13.02.2009
Medlem #: 1164
Antal inlägg: 1 332
Demokvota:


Visa profil
« Svara #4 skrivet: 05.06.2011, 13:01:59 »

Det bästa och snabbaste sättet att lära sig en DAW är att införskaffa videos som förklarar allt och ger en hel del tips som man inte har tänkt på. ASK har ju en del, tex: https://www.askvideo.com/index.php?cPath=95  Visserligen lär man sig nog ganska fort ändå om man kan en DAW men det finns ju alltid saker som är lite annorlunda och tar tid och säkert kommer att tycka att vissa saker var lättare i Cubase. Finns ju alltid saker som är smidigare och mindre smidigare i varje DAW. Tänkte själv ett tag byta men äh, man kan ju Cubase och tänker uppgradera från Studio 4 till C6 i höst någon gång. En del saker har ju blivit bättre i senaste versionen. Bara en sak som att det ska gå fortare starta upp projekt i C6. Men om du vill byta så gör det.
Loggat

Det är samma med musik som sex. Jag kommer alltid in för tidigt.
zauron_87
Talang
**

Karma: 1
Offline Offline

Gick med: 31.03.2007
Medlem #: 370
Antal inlägg: 146
Demokvota:


jag


Visa profil Hemsida
« Svara #5 skrivet: 05.06.2011, 14:36:18 »

Det bästa och snabbaste sättet att lära sig en DAW är att införskaffa videos som förklarar allt och ger en hel del tips som man inte har tänkt på. ASK har ju en del, tex: https://www.askvideo.com/index.php?cPath=95  Visserligen lär man sig nog ganska fort ändå om man kan en DAW men det finns ju alltid saker som är lite annorlunda och tar tid och säkert kommer att tycka att vissa saker var lättare i Cubase. Finns ju alltid saker som är smidigare och mindre smidigare i varje DAW. Tänkte själv ett tag byta men äh, man kan ju Cubase och tänker uppgradera från Studio 4 till C6 i höst någon gång. En del saker har ju blivit bättre i senaste versionen. Bara en sak som att det ska gå fortare starta upp projekt i C6. Men om du vill byta så gör det.

Jo vet att c6 har en hel del förbättringar. men just redigering av trummor  tycker jag pro tools verkar köar över cubase med längder

Och jag jag spelar in väldigt mkt band och det är ofta mkt jobb med klippning av just trummor.
Och det är det som är stora grejjen
pluss att jag ska antagligen sitta i en studio nu till hösten med pro tools hd system och ett ssl bord  wub
Så tänkte jag förbereda mig o köpa 9an här i sommar till min egna studio
Loggat
Hägge@Clonework
List-etta
***

Karma: 8
Offline Offline

Gick med: 30.10.2007
Medlem #: 660
Antal inlägg: 546
Demokvota:



Visa profil Hemsida
« Svara #6 skrivet: 05.06.2011, 16:19:36 »

Jag hoppade över från sx3 till ProTools för en tid sedan och stötte inte på några större problem. Mixer templates och vissa andra saker fungerar lite annorlunda. Editerings funktionera i PT tycker jag e lite bätre. Inte för att det blir mycket att editera i min studio när jag kör de mesta live och i samma rum. O så förväntar jag ju mig att de som vill banda in här kan spela   Wink.

Hägge
Loggat
zauron_87
Talang
**

Karma: 1
Offline Offline

Gick med: 31.03.2007
Medlem #: 370
Antal inlägg: 146
Demokvota:


jag


Visa profil Hemsida
« Svara #7 skrivet: 05.06.2011, 17:33:23 »

Jag hoppade över från sx3 till ProTools för en tid sedan och stötte inte på några större problem. Mixer templates och vissa andra saker fungerar lite annorlunda. Editerings funktionera i PT tycker jag e lite bätre. Inte för att det blir mycket att editera i min studio när jag kör de mesta live och i samma rum. O så förväntar jag ju mig att de som vill banda in här kan spela   Wink.

Hägge

Låter najs .

Jo men jag spelar in allt från Demo band till mer professionella och metal musiken specielt som jag oftast får jobb att spela in där ska trummisarna helst vara maskin tajta idag. Och det finns det fan ingen som är om man typ inte heter Thomas Haake typ Tongue
Loggat
Odrörir
Idol
****

Karma: 0
Offline Offline

Gick med: 13.02.2009
Medlem #: 1164
Antal inlägg: 1 332
Demokvota:


Visa profil
« Svara #8 skrivet: 06.06.2011, 00:57:48 »

Ja nä ska man editera en massa wavfiler så är nog då PT att föredra. Ska vara lite bättre på det vad jag har förstått. Antar att alla andra DAWs har knappat in på det men kanske PT är fortfarande bäst på det och det kan ju vara fördel med PT om du har studio och spelar in andra band. Är man hemmapulare som mig och bara lajnar så räcker Cubase gott och väl. smile
Loggat

Det är samma med musik som sex. Jag kommer alltid in för tidigt.
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Tags:
Sidor: [1]   Gå upp
Digg This! 
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Theme by webtechnica.com.


Google besökte denna sida senast 12.10.2017, 01:45:46