Kontrollrummet
Kontrollrummets RSS-feed Kontrollrummets RSS-feed
Kontrollrummets RSS-feed Kontrollrummets Wiki RSS-feed
+  Kontrollrummet
|-+  Att göra musik» Snabba svar» XP,Hur mycket minne kan det hantera?
Username:
Password:
Sidor: [1] 2 3   Gå ned
Digg This! 
  Skriv ut  
Författare ämne: XP,Hur mycket minne kan det hantera?  (läst 4659 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Tack för att du besöker kontrollrummet.com. Vi vill påminna dig om att också DU kan bli en aktiv medlem (och tillika bli av med detta meddelande!) genom att registrera dig och delta i diskussionerna här.
IKEN
List-etta
***

Karma: 10
Offline Offline

Gick med: 26.01.2008
Medlem #: 750
Antal inlägg: 983
Demokvota:



Visa profil
« skrivet: 03.11.2009, 17:57:16 »

Sitter just nu med 2 gig minne,moderkortet ASUS-M2N68 klarar 4gig,tänker köpa mer,men hur mycket klarar
egentligen Windows XP av att hantera? Är det över huvudtaget lönt med mer än 3 gig????
Loggat

''Can i have everything louder than anything else''
Ritchie Blackmore 1972
mixuz
lärling - men det går rätt trögt..
List-etta
***

Karma: 5
Offline Offline

Gick med: 14.12.2008
Medlem #: 1084
Antal inlägg: 674
Demokvota:



Visa profil
« Svara #1 skrivet: 03.11.2009, 18:09:02 »

har för mig att xp kan hantera 3,2 gb
Loggat

'Jazz isn't dead. It just smells funny..'  F. Zappa
Claes
Obotlig optimist :)
Legend
*****

Karma: 43
Offline Offline

Gick med: 24.02.2007
Medlem #: 36
Antal inlägg: 3 244
Demokvota:


Yoda


Visa profil Hemsida
« Svara #2 skrivet: 03.11.2009, 18:11:33 »

Eftersom XP finns i både 32- och 64-bitsversion, så är det lite kniviigt att svara säkert på frågan... Wink

Om du har 32-bits system så kan inte mer än totalt 4GB adresseras. Från det kommer grafikkortets adresser och en del fasta adresser för hårdvaran och en del adresser som Windows använder, så strax över 3GB blir det max att utnyttja om man har ett grafikkort med 512MB RAM - men man måste förstås aktivera 3GB-switchen om man vill utnyttja mer än 2GB RAM.
Loggat

MVH
Claes Holmerup
Privat: http://www.holmerup.com
Firmans webshop: http://shop.holmerup.biz - även på Facebook
Testsiten: http://testing.holmerup.biz (gilla gärna Facebook-sidan)
Lyxvarianten
Talang
**

Karma: 2
Offline Offline

Gick med: 15.04.2009
Medlem #: 1220
Antal inlägg: 406
Demokvota:


Visa profil
« Svara #3 skrivet: 03.11.2009, 18:35:15 »

men man måste förstås aktivera 3GB-switchen om man vill utnyttja mer än 2GB RAM.

Det känns som att du precis skrev n00b i pannan på mig:D
Vad är det där för switch? Har jag aldrig hört talas om.
Loggat

_____________________________ ___
www.myspace.com/Lyxvarianten
Wernborg
Johnny Cash
******

Karma: 63
Offline Offline

Gick med: 23.02.2007
Medlem #: 24
Antal inlägg: 7 331
Demokvota:


Moderator


Visa profil
« Svara #4 skrivet: 03.11.2009, 18:43:43 »

men man måste förstås aktivera 3GB-switchen om man vill utnyttja mer än 2GB RAM.

Det känns som att du precis skrev n00b i pannan på mig:D
Vad är det där för switch? Har jag aldrig hört talas om.
Installera senaste servicepack så löser det sig av sig själv.
Loggat

Min musik på Spotify hittar du här: Öppna i spotify...
Claes
Obotlig optimist :)
Legend
*****

Karma: 43
Offline Offline

Gick med: 24.02.2007
Medlem #: 36
Antal inlägg: 3 244
Demokvota:


Yoda


Visa profil Hemsida
« Svara #5 skrivet: 03.11.2009, 18:49:46 »

men man måste förstås aktivera 3GB-switchen om man vill utnyttja mer än 2GB RAM.

Det känns som att du precis skrev n00b i pannan på mig:D
Vad är det där för switch? Har jag aldrig hört talas om.
Installera senaste servicepack så löser det sig av sig själv.

Å fanken! Det hade jag ingen aning om - men då blir det ju mycket enklare. smile Jag har alltid tyckt att det var idiotiskt att inte ha tillgång till allt minne som default...
Loggat

MVH
Claes Holmerup
Privat: http://www.holmerup.com
Firmans webshop: http://shop.holmerup.biz - även på Facebook
Testsiten: http://testing.holmerup.biz (gilla gärna Facebook-sidan)
Lyxvarianten
Talang
**

Karma: 2
Offline Offline

Gick med: 15.04.2009
Medlem #: 1220
Antal inlägg: 406
Demokvota:


Visa profil
« Svara #6 skrivet: 03.11.2009, 18:53:33 »

Ska genast kolla på detta.
Loggat

_____________________________ ___
www.myspace.com/Lyxvarianten
Wernborg
Johnny Cash
******

Karma: 63
Offline Offline

Gick med: 23.02.2007
Medlem #: 24
Antal inlägg: 7 331
Demokvota:


Moderator


Visa profil
« Svara #7 skrivet: 03.11.2009, 18:57:35 »

Hmmm. Nu blir jag osäker på om switchen verkligen är satt som standard i service pack 3. Hur som helst. Det switchen gör är att frigöra upp till 3gb för applikationer. Windows själv har alltid tillgång upp till 3 gb oavsett switch.

Får kolla på en sp3-a vid tillfälle.
Loggat

Min musik på Spotify hittar du här: Öppna i spotify...
Clemens
Legend
*****

Karma: 14
Offline Offline

Gick med: 28.02.2007
Medlem #: 134
Antal inlägg: 2 909
Demokvota:


Swedish Act


Visa profil Hemsida
« Svara #8 skrivet: 03.11.2009, 22:03:02 »

Har ju SP3 och där fanns ingen switch med sas..fick ändra själv, men får i alla fall inte mer än 2,5 GB..Hmmm..byt moderkort men inte grafikkort, tidigare 3,5 GB.. unsure /C
Loggat
equality
Johnny Cash
******

Karma: 61
Offline Offline

Gick med: 22.02.2007
Medlem #: 21
Antal inlägg: 6 029
Demokvota:



Visa profil Hemsida
« Svara #9 skrivet: 03.11.2009, 22:45:29 »

Hmmm. Nu blir jag osäker på om switchen verkligen är satt som standard i service pack 3.

Enligt Yllet är den det. http://www.kontrollrummet.com/forum/index.php?topic=19138.msg138354#msg138354
Loggat

'There's no money in poetry, but then there's no poetry in money either.' Robert Graves
Yllet
Mjukis
Idol
****

Karma: 32
Offline Offline

Gick med: 22.02.2007
Medlem #: 22
Antal inlägg: 1 922
Demokvota:


Det är inte ofta man ser en levande kofta


Visa profil Hemsida
« Svara #10 skrivet: 03.11.2009, 23:35:30 »

Hmmm. Nu blir jag osäker på om switchen verkligen är satt som standard i service pack 3.

Enligt Yllet är den det. http://www.kontrollrummet.com/forum/index.php?topic=19138.msg138354#msg138354

Tja jag kan ju ha fel. Om någon lyckas få cubase i xp32 att använda mer än 1,6gb ram så säg gärna till. Kommer inte installera windows 7 på ett tag endå smile

/Jon
Loggat

lnetzel
Gäst
« Svara #11 skrivet: 03.11.2009, 23:53:55 »

Hur ser man hur mycket Cubase använder? menar du i aktivitets hanteraren?
Loggat
IKEN
List-etta
***

Karma: 10
Offline Offline

Gick med: 26.01.2008
Medlem #: 750
Antal inlägg: 983
Demokvota:



Visa profil
« Svara #12 skrivet: 04.11.2009, 00:48:36 »

Switch? Var faan finns den då? unsure
Kör SP3 med de senaste uppgraderingarna,XP säger att jag har 2 gig minne,vilket ju stämmer,men.....
Är det någon här som kör XP,SP3,32-Bitar med mer än 2gig minne och får det att fungera....?
Inget flum nu,utan,genuina svar tack!!!!!  Wink
Claes,du brukar veta........?
Loggat

''Can i have everything louder than anything else''
Ritchie Blackmore 1972
Claes
Obotlig optimist :)
Legend
*****

Karma: 43
Offline Offline

Gick med: 24.02.2007
Medlem #: 36
Antal inlägg: 3 244
Demokvota:


Yoda


Visa profil Hemsida
« Svara #13 skrivet: 04.11.2009, 01:48:10 »

Switch? Var faan finns den då? unsure
Kör SP3 med de senaste uppgraderingarna,XP säger att jag har 2 gig minne,vilket ju stämmer,men.....
Är det någon här som kör XP,SP3,32-Bitar med mer än 2gig minne och får det att fungera....?
Inget flum nu,utan,genuina svar tack!!!!!  Wink
Claes,du brukar veta........?

Det är i boot.ini du ska ändra.

Filen ser ut som:
[Boot Loader]
Timeout=30
Default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT
[Operating Systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="Windows" /fastdetect

och ändras till:
[Boot Loader]
Timeout=30
Default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT
[Operating Systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="Windows" /fastdetect /3GB /Userva=2900

Den sista switchen (/Userva=****) kan behövas för att vissa samplers ska fungera ok, har jag läst någonstans, men själv har jag inte lagt till den, utan har stoppat efter /3GB - och det har funkat fint med de samplingsbibliotek jag använder - åtminstone ännu så länge...
Loggat

MVH
Claes Holmerup
Privat: http://www.holmerup.com
Firmans webshop: http://shop.holmerup.biz - även på Facebook
Testsiten: http://testing.holmerup.biz (gilla gärna Facebook-sidan)
IKEN
List-etta
***

Karma: 10
Offline Offline

Gick med: 26.01.2008
Medlem #: 750
Antal inlägg: 983
Demokvota:



Visa profil
« Svara #14 skrivet: 04.11.2009, 02:02:42 »

 wub
Tack Claes,visste väl att du kunde detta!!!!! Wink
Loggat

''Can i have everything louder than anything else''
Ritchie Blackmore 1972
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Tags:
Sidor: [1] 2 3   Gå upp
Digg This! 
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Theme by webtechnica.com.


Google besökte denna sida senast 17.12.2014, 19:21:17