Kontrollrummet

Studiohårdvara => Datorer och Internet => Ämnet startat av: spacetrucker skrivet 29.12.2016, 20:12:56



Titel: Nytt grafikkort
Skrivet av: spacetrucker skrivet 29.12.2016, 20:12:56
Grafikkortet i min dator suger. Fungerar perfekt då jag gör musik men så fort jag drar igång Adobe Premiere för att göra video skiter det sig... det går långsamt och hostar och hackar :wacko:.
Har nån av er en aning vad allt dom påverkas om jag byter grafikkort. Tycker mig minnas att jag läst nånstans att nån var tvungen att installera om Cubasen och pluggarna och hela paletten efter att ha bytt grafikkort. Eller är det bara en urban legend? Erferenheter nån?

//Space


Titel: SV: Nytt grafikkort
Skrivet av: jonnerstone skrivet 29.12.2016, 20:28:08
Grafikkortet i min dator suger. Fungerar perfekt då jag gör musik men så fort jag drar igång Adobe Premiere för att göra video skiter det sig... det går långsamt och hostar och hackar :wacko:.
Har nån av er en aning vad allt dom påverkas om jag byter grafikkort. Tycker mig minnas att jag läst nånstans att nån var tvungen att installera om Cubasen och pluggarna och hela paletten efter att ha bytt grafikkort. Eller är det bara en urban legend? Erferenheter nån?

//Space

Jag har bytt grafikkort några gånger genom åren man skapat musik på datorn och har aldrig behövt installera om varken Cubase eller pluggar. :)


Titel: SV: Nytt grafikkort
Skrivet av: Gurano skrivet 29.12.2016, 20:45:24
Har svårt att se grafikkortet ska spela roll för hur installerade program fungerar.
/G


Titel: SV: Nytt grafikkort
Skrivet av: spacetrucker skrivet 29.12.2016, 21:11:27
Jag litar inte på datorer :P
Jag funderade även lite på att byta processor :unsure: åsså är det en fläkt som behöver bytas... men framför allt grafikkortet.
//Space


Titel: SV: Nytt grafikkort
Skrivet av: Gurano skrivet 29.12.2016, 21:26:22
Jag litar inte på datorer :P
Jag funderade även lite på att byta processor :unsure: åsså är det en fläkt som behöver bytas... men framför allt grafikkortet.
//Space
Köp en ny dator och återvinning det som kan återvinnas, tex skärm minnen hd etc


Titel: SV: Nytt grafikkort
Skrivet av: jonnerstone skrivet 29.12.2016, 21:32:09
Så länge du har korrekta drivisar till den hårdvara du byter ut så ska det inte vara några problem. Installerade program tar ju operativsystemet hand om och berättar du bara för det vilken hårdvara du änvänder så ska det inte bli några problem, iaf inte så länge hårdvaran stödjer ditt operativsystem.


Titel: SV: Nytt grafikkort
Skrivet av: Bribedant skrivet 30.12.2016, 05:35:52
Grafikkortet i min dator suger. Fungerar perfekt då jag gör musik men så fort jag drar igång Adobe Premiere för att göra video skiter det sig... det går långsamt och hostar och hackar :wacko:.

Videokortet är inte boven. Det tar bara emot vad CPUn lyckas spotta ur sig. Om Premiere begär mer pixelmatte än CPUn hinner med så hackade det. Samma med ljudkort, hinner inte datorn tugga ljuddata tillräckligt fort hackar världens bästa ljudkort också. Jag kör Premiere på ett riktigt low end grafikkort men med hyfsade CPU /RAM resurser. Funkar bra. Btw, håller på att gå över till DaVinci Resolve 12. Gratis och lite snällare mot CPUn som det verkar.


Titel: SV: Nytt grafikkort
Skrivet av: spacetrucker skrivet 30.12.2016, 11:49:16
Jag litar inte på datorer :P
Jag funderade även lite på att byta processor :unsure: åsså är det en fläkt som behöver bytas... men framför allt grafikkortet.
//Space
Köp en ny dator och återvinning det som kan återvinnas, tex skärm minnen hd etc

Vaddå ny... min dator är ju bara 2 å gammal  :lol:
Nä, jag tror jag skall byta processor. Centralminnet är det inget problem med (16 GB)


Titel: SV: Nytt grafikkort
Skrivet av: Claes skrivet 30.12.2016, 12:11:02
Du har väl grafik inbyggd på moderkortet också - det brukar ju finnas på de flesta kort nuförtiden...?
Testa i så fall processorns inbyggda grafik och se om det blir någon förändring, så kan du kanske utesluta eller bekräfta att du har problem med grafikkortet...


Titel: SV: Nytt grafikkort
Skrivet av: Bribedant skrivet 30.12.2016, 20:36:23
Grafikkortet i min dator suger. Fungerar perfekt då jag gör musik men så fort jag drar igång Adobe Premiere för att göra video skiter det sig... det går långsamt och hostar och hackar :wacko:.

Videokortet är inte boven. Det tar bara emot vad CPUn lyckas spotta ur sig. Om Premiere begär mer pixelmatte än CPUn hinner med så hackade det. Samma med ljudkort, hinner inte datorn tugga ljuddata tillräckligt fort hackar världens bästa ljudkort också. Jag kör Premiere på ett riktigt low end grafikkort men med hyfsade CPU /RAM resurser. Funkar bra. Btw, håller på att gå över till DaVinci Resolve 12. Gratis och lite snällare mot CPUn som det verkar.

Oops, jag som aldrig har fel på internet, hade fel! Videoedit programmet Resolve som jag håller på att sätta mig in i använder grafikkortets GPU rätt intensivt. Slö GPU, hackig video  <_<
I och för sig smart då bra videokort har prestanda som en hel PC.


Titel: SV: Nytt grafikkort
Skrivet av: Burnin_Sven skrivet 31.12.2016, 00:00:10
D


Titel: SV: Nytt grafikkort
Skrivet av: Burnin_Sven skrivet 31.12.2016, 00:06:55
D


Titel: SV: Nytt grafikkort
Skrivet av: spacetrucker skrivet 31.12.2016, 16:07:57
Såhär ser det ut då jag jobbar med video:
(http://www.kurpitsa.com/pic/TEHO.JPG)

Datorn:
MODERKORT: ASUS M5A99Z EVO R2.0
PROCESSOR: AMD FX-6300 Six-Core Processor, 3500 Mhz
RAM: 16GB
GRAFIKKORT: AMD Radeon HD 7800 Series

//Space


Titel: SV: Nytt grafikkort
Skrivet av: Bribedant skrivet 31.12.2016, 18:00:19
Jisses! Vad är det? 4K video med en bunt av Premiere realtids effekter påslagna?


Titel: SV: Nytt grafikkort
Skrivet av: spacetrucker skrivet 31.12.2016, 18:16:35
Jisses! Vad är det? 4K video med en bunt av Premiere realtids effekter påslagna?
Nädå. Stillbilder (jpg) + FullHD 50p video (1920x1080) +lite färgkorrigerin och zoom och crop


Titel: SV: Nytt grafikkort
Skrivet av: Asti skrivet 31.12.2016, 21:26:05
Gott Nytt Grafikkort!  :)